NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Un gran artista polifacètic

Xàtiva homenatja a Rafael Gómez Aranda amb una exposició retrospectiva que la Casa de Cultura acull fins al 13 d?octubre

Fins el proper 13 d’octubre la sala de les columnes de la Casa de Cultura de Xàtiva acull l’exposició en homenatge a l’artista Rafael Gómez Aranda, desaparegut fa un any. Les seues obres són una metàfora de l’extraordinari de la quotidianitat on elements tant comuns com vestits, teles o portes resulten innovadores baix el seu traçat. La mostra la composen una cinquantena de treballs on també destaquen els rostres o nus de dones, creus, peixos, al·lusions religioses i sobretot cartells del Corpus que va il·lustrar fins a vuit ocasions. Una exposició que es torna en una experiència per a les noves generacions per entendre què ha suposat per a Xàtiva aquest gran pintor, il·lustrador i gravador. No en va, Gómez Aranda, qui fou professor de l’IES Josep de Ribera des de 1978 va implantar l’assignatura de gravat al batxillerat i artístic. A més en 1971 s’alçava amb el primer premi del Josep de Ribera de Xàtiva.

Nascut a Xàtiva el 1947, Gómez Aranda ingressà en la Facultat de Belles Arts Sant Carles de València en 1965, passant després a la de San Fernando de Madrid. En aquesta etapa va rebre, entre altres el primer premi de Pintura del Ministeri d’Educació i Ciència (1967), pensió de Paisatge (1968) o el primer premi de Pintura Salón Dorado de la Llotja de València.

Com a il·lustrador i cartellista va dur a terme nombroses publicacions i cartells, especialment relacionats amb festes i tradicions locals, com els ja mencionats del Corpus. Va realitzar nombroses exposicions en Xàtiva, Badajoz, Madrid, Barcelona o València. Col·lectivament, destaca l’exposició al Palau de la Batlia de València, seu

de la Diputació Provincial, o la de la Casa de la Cultura d’Almansa, amb motiu del tercer centenari de la famosa batalla. A més a més també va ser un dels integrants del grup de pintors Tirant a Blanc, grup creat en 2001 per Ricard Juan, Francesc Perucho, Ernesto García i Rafa Gómez, tots ells professors de secundària, que tenien l’objectiu sobre la pintura i expressar-se de forma col·lectiva.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.