NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Gran devoció a la patrona la Verge del Remei

L'ofrena i la multitudinària processó han centrat els actes festiu d'aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana, Albaida ha celebrat amb gran fervor la festivitat de la seua patrona, la Verge del Remei amb actes religiosos tan participatius com l’ofrena i processó. L’ofrena tindria lloc en la Vespra, el dissabte 6 d’octubre amb una gran desfilada que partiria a les set i mitja de la vesprada encapçalada pels imprescindibles gegants i nanos i els cavallets que oferiren el seu ball en diferents punts del recorregut. Amb l’acompanyament de dolçaina i tabal, els presents porten ram de flors en les mans i sobretot els menuts acudeixen vestits amb la indumentària valenciana. La comitiva deixa pel al final als càrrecs festers, la comissió infantil amb la regina Núria Soler; la major amb les Dames de 18 anys acompanyades pels festers de 40 i la regina amb el president de la comissió, Fani Albert i Jesús Descals. Les últimes serien les cambreres.Ja dins del temple, totalment abarrotat, l’espectacle està servit ja que la devoció es feia patent. Tots esperarien pacientment el seu torn per entregar les flors a la patrona, de diferents tipus i colors que es dipositen primer a peus de l’altar.

El diumenge seria el dia de la seua solemnitat amb altre acte de renom, la processó al seu honor. A les set, la imatge de la patrona ix del temple amb les notes de l’himne d’Espanya i el toc de campanes declarat Bé d’Interès Cultural Immaterial. Milers de persones, entre veïns i vinguts d’altres localitats de la comarca tenen aquesta cita marcada a foc al calendari, deixant estampes com aquetes que li han procurat al poble el sobrenom de “ciutat de la cera”.  L’acte es nodreix dels xiquets vestits de comunió o dels cirialots que són els ciutadans que compleixen 60 anys, portadors de grans ciris i vestits com ancians.

Destacada és també la presència de tota la Comissió de Festes, amb les corts i regines tant infantils com grans, totes ben guapes, de blanc amb teula i mantellina també del color de la puresa. La regina té l’honor de desfilar just davant la imatge, una imatge que té com primera referència documental l’any 1623. Al 1678, arrel del miracle realitzat en les oliveres fou proclamada patrona d’Albaida.

La imatge actual és obra de l’escultor Juan Bautista Balaguer, deixeble d’Ignacio Vergara, realitzada en 1740. En 1875, l’escultor Modesto Pastor, natural del poble, va fer un tro amb àngels i núvols per a la Verge que fou destruït en 1936. La imatge original fou salvada per cèlebre pintor José Segrelles, que la va retenir al seu estudi particular. L’anda és duta per nombrosos portadors i degut al seu gran pes necessita, com veiem, de barres interiors.

El clergue, les cambreres; els festers i els membres membres de la corporació municipal amb el seu alcalde, Josep A. Albert al capdavant tancarien tan nombrosa comitiva.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.