NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Gran entrada morocristiana en el dia dels valencians

La pluja no va deslluir l'acte on brillaren les filaes Mosqueters i Sirocos

Després del 50 aniversari de les festes de Moros i Cristians d’Albaida, el poble vivia el passat 9 d’octubre la seua entrada número 51 amb la pluja com protagonista que va minvar a estones la presència de públic però que no va deslluir aquest grandiós acte on brillaren els boatos oferts pels càrrecs, els Mosqueters i els Sirocos, dos de les fiales més veteranes.

Els carrers d’Albaida foren primer preses per les tropes de la creu marxant al so del grup de percussió metall i dolçaina Raval Jussà. Les formen les filaes de cordoveses; Maseros, vestits de camperols i amb forques en les mans; batallers; muntanyesos que incorporaren la presència de cavalls i aus rapaços; pirates i templaris. Darrere faria entrada la capitania dels Mosqueteres amb molt d’atrezzo, balls; o cruentes batalles al carrer. Seguint a la coreografia de les menudes cortesanes apareixen els protagonistes al cim d’un illot i saludant a la vila que van a conquerir.

I ara és el bàndol de la mitja lluna el que acapara la nostra atenció. L’enceta la filà Al-Azraq i segueixen els Kalifes; Tuarges; Berberiscos i els Moros Nous en l’any del seu 50 aniversari; i els Kàbiles. Tots ells inclouen la fantasia en la vestimenta, plena d’abaloris, pells, ossos, grans tocats i cares pintades.

Un gran palau àrab dóna la benvinguda als càrrecs, els Sirocos on tot tipus de coreografies deixa bocabadats als presents. A més de bells exemplars de cavalls també exhibeixen als animals indispensables del desert, els camells però també arriben a la vila amb elefants. Damunt d’una gran carrossa trobem a la capitana Piluca Boronat.

Enhorabona als càrrecs i a tots els festers que cada any fan grandiosa aquesta entrada albaidina.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.