NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Montaverner celebra la festivitat del Pilar amb una missa de campanya al barri de mateix nom

A més de la tradicional Fira Medieval.

El dia 12 d’octubre, festa de la Verge del Pilar, té lloc al barri que porta el seu nom una missa campanya on es resa pels vius i els difunts d’aquests carrers. La nit anterior hi ha sempre un sopar fratern de veïns on es palpa el bon ambient que existeix entre tots ells. Però aquesta fou una litúrgia especial ja que coincideix amb el 50 aniversari de les Casetes; 50 anys de convivència en aquest barri.

Un acte al carrer on els fidels es resguardaren del sol i on participaren activament tant en la lectura de diferents passatges com als cants.

I d’un acte religiós passem a altra cita més lúdica per continuar passejant per la Fira Medieval que va estar instal·lada al poble fins el diumenge; sent aquest un pont molt festiu a Montaverner. De parades artesanals i gastronomia a exposicions de manuscrits, tot va tenir cabuda com aquesta altra mostra sobre castells i la cultura càtara que coneixem més a fons.

El catarisme va acabar amb el feudalisme de l’Edat Mitjana i va posar en valor el paper de la dona, pilar fonamental d’aquesta cultura.

Formatges, embotits i cecina d’elaboració pròpia i provinent de Castella i Lleó i i articles relacionats amb goma-eva tampoc faltaren a aquesta cita tan tradicional al poble.

No només estands de tot tipus també moltes activitats dirigides als més menuts de la casa engrandiren aquesta fira com a gran ludoteca El Soldadito, jocs de taula i enginy, antics o musicals o atraccions de fusta tan impressionants com aquest carrusell Da Vinci batejat així per semblar-se i molt a un dels múltiples invents del gran artista toscà. El que està clar és que durant aquests dies els veïns i visitants, grans i menuts van quedar encantats amb aquesta Fira Medieval.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.