NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

En Albaida els bàndols moros i cristians s'alternen el poder amb les ambaixades a peu del palau

Les festes patronals d'Albaida continuen amb els dies de novena, misses, rosaris i els tocs, revoltejos i repics de les campanes.

Les festes patronals d’Albaida continuen amb els dies de novena, misses, rosaris i els tocs, revoltejos i repics de les campanes però hui assistim a l’últim acte protagonitzat pels moros i cristians on cadascun d’ells conquisten la vila amb les Ambaixades. Per la vesprada són els estendards i les tropes del bàndol de la lluna envaeixen els carrers a l’espera franquejats pels càrrecs pertanyents a la filà Sirocos, Piluca Boronat com capitana i Miguel Lluch com ambaixador que arriben en calessa. Ja davant de la fortalesa, l’imponent Palau dels Milà i Aragó el so de comença el diàleg entre els dos ambaixadors recreant així una part importantíssima de la nostra història.

Els tirs ja es senten quan apareixen els cristians a la porta per lluitar cos a cos i amb espasses amb els moros que, en aquesta ocasió seran els que guanyen. Ara la seua cultura i religió serà la dominant i per a celebrar-lo es senten per tot arreu els tirs dels arcabussos

El seu poder regnaria durant segles però ara és moment de la reconquesta i ja quan cau la nit són les tropes de la creu les que es preparen per a la batalla.  Els protagonistes, Reme Vila com capitana i Moisés Mollá com ambaixador, de la Filà Mosqueters entren a lloms de cavall.

Després d’aquesta crida, els càrrecs moros seran els que parlamenten amb els cristians.

Aquesta lluita serà a quatre, ambaixadors contra ambaixadors i capitanes contra capitanes. Amb la mort dels moros, Albaida recupera la seua creu venerà el que durarà fins als nostres dies. Un gran espectacle ofert on no falta novament la pólvora. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.