NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Benigànim celebra la XVII Mostra d'Artesans, Artesanes i Oficis

Amb multitud de parades, espectacles, música i bon ambient.

Durant tot el cap de setmana, Benigànim s’ha convertit en l’epicentre de l’artesania amb la dissetena Mostra d’Artesans, Artesanes i Oficis. 40 parades i un fum d’activitats per a tots els gustos fan que aquests dos dies s’esperen amb ganes tant per part dels veïns com visitants de tota la comarca. La Mostra s’inclou al projecte Interacció 2018, organitzat per la regidoria de Cultura i Educació amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana.

La mostra s’encetava el dissabte a les cinc de la vesprada amb la visita guiada per l’exposició “Fibres. La natura teixida” a la Sala Casa Ribelles a partir de la col·lecció etnològica de l’Ajuntament de Gandia i la col·lecció de Frederic Artés. En ella es dóna a conèixer el món de la cistelleria per revalorar l’artesania i la sostenibilitat dels objectes fets a partir de fibres vegetals i els seus orígens com una de les primeres manifestacions culturals de la humanitat, el vincle amb la natura que determina l’ús d’unes fibres o unes altres. Romandrà oberta fins a final de mes.  L’obertura també va incloure una gran cercavila musical amb Llàgrimes de Ceba, personatges mitològics d’Artlequin i vol i exhibició d’aus rapinyaires. Així la música i dolçaina i tabal es va complementar amb un gran espectacle de carrer molt circense amb malabars i xanquers.

La mostra, com de costum, es va instal·lar en la plaça Major i voltants; un espai ideal per acollir tant parades de productes artesans com d’associacions i col·lectius on s’exhibeixen productes propis, aliments i una ampla demostració d’oficis artesans com la fabricació d’esquellots (cencerro en castellà) i trills. Amb la finalitat final d’aconseguir que xiquets i majors, artesans i visitants interactuen, es divertisquen i aprenguen com una espècie de turisme experiencial, programa encetat per la Mancomunitat de la Vall d’Albaida.

Artesans, oficis però també molts col·lectius es sumaren a participar per a lluitar contra el càncer per  sufragar les festes del poble o projectes de voluntariat.

I tant que van ajudar perquè miren quantes dones estan fent delícies de rebosteria com orelletes i merengues de cafè. Per als menuts va haver un parc  rocòdrom i ludoteca i per a tota la família un fum d’activitats i com a novetat un concurs de fotografies a Instagram que van fer d’aquest un cap de setmana inoblidable a Benigànim.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.