NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Xàtiva commemora el segon centenari del naixement de l'impressor Blai Bellver

Amb activitats culturals.

Xàtiva ret homenatge a l’impressor, escriptor i periodista Blai Bellver en el segon centenari del seu naixement amb un programa que hui s’ha encetat amb la inauguració de l’exposició “Bla Bellver. El paper, la tipografia, la imprenta” a més d’un seguit de conferències i teatre. Com ja va ocorre amb Honorat Juan aquesta cita cultural aprofundeix en el coneixement de la figura de personatges il·lustres de Xàtiva tot coincidint amb efemèrides significatives.

Un programa que ha comptat a més d’Antoni Martínez amb la col·laboració d’artistes plàstics com Miquel Mollá, autor del cartell anunciador i Ricardo Juan, autor de la coberta de la revista Quaderns de Xàtiva, dedicat monogràficament a Blai Bellver. De l’homenatjat tothom el conèixer ser autor d’una de les (tens foto) primeres publicacions falleres però quedaven en l’obscuritat aspectes com la seua vinculació amb els moviments progressistes del segle XIX.

Dues conferències tindran lloc a la Casa de Cultura. El dijous 15 de novembre, a les 20 hores, Germán Ramírez Aledón incidirà en “La Xàtiva social, cultural i política de Blai Bellver; una setmana després, el dijous 22 Antoni Martínez parlarà de les “Aportacions de Blai Bellver al disseny gràfic i al producte imprès”. Els actes conclouran el 30 de novembre a l’espai cultural Sant Domènec amb programa doble. En primer lloc amb la presentació del llibre “El parlar del tinguem. El parlar de Xàtiva en la seua àrea d’influència” de Vicent Bataller.

En finalitzar, la companyia Bicicleta Teatre representarà el muntatge “Blai Bellver entre nosaltres”, en la que serà l’última actuació del grup de teatre xativí.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.