NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

L'imponent llegat de l'impressor de Xàtiva, Blai Bellver centra l'exposició inaugurada en la Casa de Cultura

Amb motiu del segon centenari del seu naixement.

La Casa de Cultura de Xàtiva inaugurava anit l’exposició en homenatge a Blai Bellver amb motiu del bicentenari del seu naixement. Una mostra que situa en la palestra l’imponent llegat de l’impressor xativí, liberal i defensor de la cultura valenciana que va fundar diversos periòdics, va idear els primers llibrets de falles i que va liderar des del seu taller un ofici on les seues tipografies eren les més demandades.

Als tretze anys entrà com aprenent a València a l’impremta de Caterina Rius, vídua de Manuel Monfort de la il·lustre família d’impressors. El 1836 tornà a Xàtiva i muntà un petit obrador on quatre anys després estampà el seu primer obrador. La seua impremta es convertiria en la més important fóra de la capital.

Que anava dirigida a la gent illetrada i en conseqüència tenia un reforçament enorme de la imatge que en la impremta recau en el seu germà, Manuel Bellver. La mostra també seqüència les distintes facetes del seu treball

La seua ambició li va fer traure a la llum periòdics com La Fortuna, 1844; El Setabense, 1848 i La Correspondencia del Júcar de 1870 i alguns llibres com “Xàtiva, Memorias, recuerdos i tradiciones de esta Antigua Ciudad”, 1857, de Vicent Boix. Aquest activitat li valgué elogis i premis, com el que li concedí pel seu afany innovador la Societat Econòmica d’Amics del País Valencià i distincions, com la de ser nomenat impressor de cambra del rei d’Espanya.

Els propers actes són les conferències dels dijous 8 i 15 de novembre, a les 20 hores, també en la Casa de Cultura on es programaran visites guiades a la mostra.

Aquesta exposició, “Blai Bellver. El paper, la tipografia, la impremta” romandrà a la Sala de Columnes de la Casa de Cultura fins el 30 de novembre.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.