NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Mon Doc projecta el documental seleccionat Faraway Land

La història dels milers de refugiats estancats en Atenes.

El Mon·Doc, la mostra internacional de cinema documental de Montaverner alberga cada vesprada la projecció dels treballs seleccionats a concurs a l’auditori Luis Peiró.  Ahir a les sis i mitja fou el torn de “Faraway Land” que va portar als espectadors fins Atenes per conèixer de primera mà la realitat dels milers de refugiats que quedaren allí estancats, més de 60.000 des de l’any 2015

Set persones han sigut els artífexs d’aquest documental que es rodava en maig de 2017 en la mateixa capital grega aconseguint el finançament necessari gràcies al micromecenatge.

Al seu periple nacional i internacional “Faraway Land” ha aconseguit diversos reconeixements, el que també esperen que passe a Montaverner.

A les vuit de la vesprada es viatjaria a Colòmbia amb el documental “Alto el fuego”. I és que el cinema és un món màgic, un contenidor de vides que també es mostra en l’exposició instal·lada al mateix auditori “75 anys de Cinema Royal en Montaverner” que recull cartells, fotogrames i programes de mà de les pel·lícules que, des dels anys 40 es projectaren a aqueta sala. Història viva no només de Montaverner ja que aquest és un dels pocs, sinó l’únic cinema dels anys 40 queda en peu dins d’un casc urbà en la Comunitat Valenciana. ) José Pons fou el projeccionista durant 20 anys al Royal, de 1952 a 1972. Va entrar a treballar quan tenia 16 anys i amb ell coneixem com preparava les pel·lícules que l’ordenari portava de València en tren.

Per a l’exposició s’han recuperat i restaurat cartells, tant de pel·lícules com dels grups que actuaven en el “Cinema d’Estiu”, instal·lació annexa al Cinema Royal on, durant els mesos d’estiu es projectaven pel·lícules i es feen actuacions musicals.

La decadència es va instal·lar als últims anys de vida però tot i així es va fer un esforç per a recuperar l’esplendor del Royal.

El Mon·Doc ha projectat hui dimecres “Sabanda”, la història d’una dels grups de música folk tradicional més importants d’Espanya, Los Sabandeños i “Los hilos del tablero”.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.