NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

L'entrada de la primera soca marca l'arrencament de les festes de Sant Antoni de Canals

Declarades d'interés turístic nacional.

Només s’enceta el dia de la Puríssima, en Canals comença altra festivitat, la de Sant Antoni amb l’entrada de la primera soca que tenia lloc, tal i com mana la tradició, a les dotze en punt en una abarrotada plaça Major. Després de la primera, ja sense parar i de manera continuada, les soques van anar envaint tot el recinte; soques que conformaran la gran icona de les festes patronals, enguany declarades d’interés turístic nacional, la foguera més gran del món que cada gener es munta en la localitat.

L’acte ja començava a les nou de la nit amb el tradicional sopar de soques al pavelló municipal Ricardo Tormo. Mentrestant, a l’emblemàtic barri de la Torreta ja es troben ubicades les soques, les grans protagonistes de la nit, junt als carreters i cavalleries. Degudament ordenades seran arrossegades per cavalls de treball, tradicionalment l’animal utilitzat pels agricultors de la població. De cavallistes hi ha molts i arribats de tot arreu els que participen en aquesta nit per la gran devoció que senten a Sant Antoni i per l’amistat que els uneix als festers

I així aquest trajecte, de la Torreta, passant pel Goleró fins la plaça Major es realitza de forma ràpida sota el dring dels cavalls i al final amb l’acompanyament de la banda de música per a que a les dotze en punt els veïns gaudisquen amb il·lusió de l’entrada de la primera soca.

Una vegada la plaça ja està plena de troncs, els festers comencen a repartir les tradicionals pastes de Sant Antoni i la mistela, la beguda típica de les celebracions. 

Des d’aquest acte i fins la plantà del primer pi de l’u de gener, tots els dies s’aniran transportant trocs fins la plaça, ordenant-los i tallant-los per a que la plantà de la foguera siga més fàcil i ràpida.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.