NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Canals enceta el 2019 amb la plantà del primer pi

L'eix central de la foguera que es cremarà en honor a Sant Antoni.

Canals ha encetat aquest 2019 amb la plantà del primer pi, un dels actes més emotius i participatius de les festes en honor a Sant Antoni,  declarades Bé d’Interès Turístic Nacional. La Plaça Major es va omplir ahir del millor ambient mentre els muntadors començaven amb la construcció de la foguera més gran del món.

El procediment s’enceta arreglant la base del tronc, nugant les cordes que tiraran els festers des de les balconades i donant inici de l’acte amb música de dolçaina i tabal, la melodia que anuncia l’arribada dels festers amb el seu brusó i mocador al coll tradicional.

Una vegada a la Plaça Major els festers prendrien posicions al llarg del pi i als balcons per alçar a pols entre tots aquest tronc. Primer l’apropen al forat fet a la plaça i en acabant fan força cap amunt buscant la seua verticalitat. Tres cordes l’aguanten recte com un fil mentre les perxes subjecten la base. Més tard es donaria per plantat el primer pi i es cantaria un vítol a Sant Antoni, figura que presideix la façana de l’església en el seu honor.

L’emoció dels protagonistes de la festa els envaeix en un dia com aquest, ja que la llista d’espera per a ser fester és de dècades. Una experiència per a viure-la.

Una vegada el tronc plantat, la festa continua amb el repartiment de mistela, figues, cacaus i dolços típics.

Un acte ple de sentiment que dóna forma a la foguera més gran del món que es cremarà el proper 16 de gener a Canals.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.