NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Xàtiva implanta la Policia de Barri per a aproximar a la ciutadania el servei

I impulsar el paper dels agents com a interlocutors entre Ajuntament i veïns.

Xàtiva ha posat en marxa el nou servei de policia de barri de la Policia Local. Es tracta d’una de les millores que es contemplava implantar en la present legislatura. L’objectiu de la mesura és aproximar a la ciutadania el servei de policia municipal i impulsar el paper dels seus agents com a interlocutors entre l’Ajuntament i els veïns d ela ciutat.

Les tasques principals que durà a terme la policia de barri, a banda de les actuacions en matèria de seguretat ciutadana que li són pròpies, consistiran en patrulles pels barris perifèrics de la ciutat, on es mantindran contactes regulars amb comerciants i associacions de veïns. Així com la supervisió d’obres o intermediació en la resolució de problemes de comunitats de veïns que afecten a l’Ajuntament, tractant sempre d’incentivar el tracte directe i servint com a font d’informació de cara als distints departaments municipals.

Per a la implantació del servei, s’han dividit els barris perifèrics de la ciutat en 6 zones: Hort de Mora-Raval, Sant Pere-Sant Josep, Ardiaca-Ànimes, Barri Nord Oest, Selgas-Barri del Carme i Grup Casesnoves-La Bola.

El servei estarà cobert inicialment per 4 agents, 2 en horari de matí i 2 en horari de vesprada, que se sumaran a les patrulles habituals de Policia Local i que aniran cobrint, regularment i successiva, les sis zones d’actuació, de manera que es garantisca una presència policial continua en els barris de la ciutat.

Per altra part, des de la Policia Local de Xàtiva s’ha informat que en els darrers dos mesos s’han confiscat 17 targetes d’aparcament per a persones amb diversitat funcional que s’estaven fent servir de manera fraudulenta. Algunes confiscades estaven falsificades; duplicades i altres a nom de persones que ja havien mort. L’ús fraudulent de les targetes d’aparcament per a persones amb mobilitat funcional està tipificat en el Codi Penal com a delicte de falsedat en document públic, castigat amb penes privatives de llibertat d’entre 3 a 6 anys. Algunes de les targetes retirades són de localitats veïnes, per la qual cosa s’ha informat als ajuntaments i serveis socials dels pobles d’origen dels afectats.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.