NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La foguera de Canals es troba a meitat de muntatge

Pren forma introduint més mesures de seguretat i mitjans tècnics.

L’u de gener, Canals el dedica a plantar el primer pi, un ritual on es col·loca en posició vertical eixe tronc-eix al voltant del qual s’articula la foguera, centre de les celebracions patronals de Sant Antoni Abat declarades d’Interès Turístic Nacional. Una foguera que necessita d’uns quinze dies de laboriós muntatge que hui dijous 10 de gener es troba ja a la meitat.

Començaren sent 11 però ara són 10 els membres que formen la colla de muntadors. Ells estan donant forma al gran símbol del poble que en aquest 2019 té una alçada de 15´40 metres i ho han fet aplicant noves mesures de seguretat i nous mitjans tècnics al servei del muntatge. Els operaris van amb arnès i amb casc i duen jupetins rojos reflectants i com ja hem comentat, la zona està limitada amb tanques per evitar l’entrada del personal no autoritzat. 

Tot açò dóna una imatge un tant diferent a altres anys ja que en la construcció de la foguera tan ancestral té molta importància la tradició però així el risc es minimitza. Els muntadors empraran en total unes 85.000 tones de llenya de les que coneguem la seua procedència.

Un procés, com hem comprovat, costós, laboriós que s’estén durant quinze dies per a que al final la figuera presente un impecable aspecte.

Ja completament vestida i polida, els muntadors entregaran la foguera el dia 15 de gener i  es cremarà la nit del 16 a partir de les nou de la nit, acte que, com sempre, serà retransmès en directe per la TV Comarcal.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.