NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Xàtiva pagarà 1'5 milions d'euros per sobrecostos de la Ciutat de l'Esport

El pressupost inicial d'aquesta obra era de 7'7 milions, mentre xifrava el cost total de la instal.lació en 13 milions d'euros.

L’Ajuntament de Xàtiva ha estat condemnat a pagar 1’5 milions d’euros més per la Ciutat de l’Esport. El Tribunal Suprem acaba de desestimar el recurs de cassació interposat pel Consistori en el cas dels sobrecostos de les seues obres de construcció. En conseqüència, Xàtiva haurà d’afrontar el pagament d’1’5 milions d’euros a la mercantil Acciona per aquest concepte.

Aquesta és la última sentència que quedava pendent per a determinar la xifra global de sobrecostos de la construcció de la Ciutat de l’Esport. El passat setembre, el regidor d’Hisenda, Ignacio Reig, recordava en el plenari municipal que el pressupost inicial d’aquesta obra era de 7,7 milions d’euros, mentre xifrava el cost total de la instal·lació en 13 milions d’euros, amb un sobrecost d’aproximadament el 70%.

En l’auditoria del deute municipal que l’Ajuntament va publicar a principis de la legislatura s’estimava que aquesta sentència el condemnaria al pagament d’1’1 milió d’euros.

Les quantitats que reconeix la sentència són de prop de 375.600 euros per obres executades i recollides en un projecte complementari, l’aprovació de les quals per part de l’Ajuntament no consta; 670.021 euros, més lVA, per treballs realitzats al marge del projecte original i del modificat; 62.549,70 euros, més lVA, corresponents a equipament, i 24.124,72 euros, més lVA, en concepte de reparacions executades durant el període de garantia.

A aquesta suma s’afegeix el 3% d’IVA més els interessos de demora des de 2011. D’aquesta manera la realitat ha superat la previsió, ja que el pagament final a què es condemna a l’Ajuntament fregarà els 1’5 milions d’euros.

El Consistori de Xàtiva ha informat que haurà de demanar un préstec bancari per tal d’afrontar el pagament d’aquesta quantitat. L’estat financer municipal, producte de les polítiques econòmiques de l’equip de govern actual, fa viable recórrer a aquesta via de finançament sense alterar les inversions estratègiques previstes. A més, i en defensa dels interessos de la ciutadania, l’Ajuntament estudia accions de caràcter penal per determinar els responsables d’aquest menyscapte per a les arques públiques.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.