NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Benigànim enceta el programa festiu local amb la celebració de Sant Antoni

I la cremà de la foguera com acte central.

Els veïns de Benigànim han encetat el calendari festiu amb la celebració d’una de les seues festes més antigues i arrelades, la de Sant Antoni Abat. Els actes s’avançaren al cap de setmana, sent el dissabte 12 de gener el dia elegit per a la cremà de la foguera. Aquest és el dia en què de bon matí, els festeres es reuneixen i ixen a la muntanya per a recollir la llenya que s’apila per a conformar la tradicional pira. La seua construcció ocupa als festers i col·laboradors durant tot el matí. Minuts abans de les nou de la nit  entra la comissió a la plaça comptant amb el acompanyament de la Societat Musical Tropical i duent la imatge de Sant Antoni que poques hores abans es traslladava des de l’ermita fins al poble.El Sant es disposa davant de la pira per ser testimoni de tan ancestral acte;  la metxa serà encesa per la presidenta, Mª Carmen.

La foguera comença a ser pastura de les flames amb un gran espectacle de llum i color amb bengales i un gran castell d’artifici com fermall d’or. Com a novetat, l’inici de la festa tindria lloc un dia abans amb una gran batucada.

Els actes han estat organitzats pels festers de la comissió en col·laboració amb l’Ajuntament i enguany sumen més de 50 el que constata l’estima que senten els veïns per aquesta celebració.

Al dia següent a les vuit del matí tindria lloc la despertà amb coets i música a càrrec de la Societat Musical Tropical i ja a les deu tothom es concentraria en la plaça de la Beata Inés per al trasllat en processó del Sant fins la seua ermita.

Demà assistiren a la tradicional benedicció d’animals; fins llavor gaudim del foc i de la picaeta oferta als assistents de la cremà on, com es costum, es va poder degustar mistela, dolços, cacaus i tramussos.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.