NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Benigànim celebra la festivitat de Sant Antoni amb una multitudinària missa de campanya i benedicció d'animals

A l'ermita de mateix nom.

El diumenge 13 de gener fou el dia elegit en Benigànim per a celebrar la festivitat de Sant Antoni. A les deu del matí la seua  imatge va tornar des del poble fins l’ermita on roman durant la resta de l’any. Una ermita que una hora després acollia la solemne missa de campanya congregant a multitud de veïns i visitants. La nombrosa colla de festers s’asseuria a les primeres files abillats amb brusó i mocador i com complement un fermall d’un porquet, símbol de Sant Antoni com patró dels animals. La litúrgia va estar amenitzada amb música i cants en directe i en ella alguns dels festers llegirien passatges bíblics.

La devoció del Sant és molt antiga a la localitat, doncs abans de la construcció d’aquesta ermita va existir altra que fou després església del Convent de Franciscans. El temple actual es va alçar cap 1621 i un profunda reforma de 1847 li donaria l’aspecte que ara té. Al seu interior, a la testera sobre una lleixa que serveix d’altar es troba la imatge de Sant Antoni Abat. Ja en l’eucaristia veiem multitud de mascotes que rebran després la protecció del Sant; la majoria són gossos, de tots els tamanys i races però també trobem altres com pardalets,  conills o  peixos.  I molts d’ells, a més acudirien disfressats ja que la millor tindria premi.

Seguidament va començar la processó al Sant, també molt participativa amb la seua imatge duta pels mateixos festers amb l’acompanyament de la Societat Musical La Tropical. Ací també és moment de repartir el pa prèviament beneit.

I ara sí assistim a la benedicció dels animals amb una gran desfilada on es mostra el respecte cap als animals que tanta companyia ens fan. I és que segons conta la llegenda, Sant Antoni quan veia a un que estava ferit el curava. I aquest també és moment de conèixer l’animal premiat per la seua vestimenta més original. Foren aquest grup de gossos que homenatgen a la cultura hawaiana.

Precisament els presidents foren els encarregats d’obrir la gran mascletà disparada per la pirotècnia Aitana de Bèlgida.

Les ganes de festa va continuar i precisament de festivitats està ple el mes de gener a Benigànim que el proper dilluns 21 de gener viurà la de la Beata Inés que rep cada any a milers de devots vinguts de tota la Comunitat.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.