NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Benigànim professa un any més la seua gran devoció per la Beata Inés

En el dia de la seua festivitat.

Un any més i com cada 21 de gener, Benigànim s’ha vestit de festa per venerar a la Beata Inés, la primera valenciana declarada beata fa 130 anys pel papa Lleó XIII. Els actes religiosos al seu honor va comptar, com és habitual, amb la participació de milers de veïns i visitants omplint els carrers per participar pel matí en la litúrgia i per la vesprada en la processó, amb l’escenificació dels miracles.

A les 11.30 tenia lloc la missa solemne de campanya presidida pel pare Lorenzo Pérez d’Eulate Bermajo, de l’ordre dels agustins recol·lectes, a més d’enaltir la figura de la patrona, va destacar al seu sermó les mostres de devoció i el profund arrelament d’una tradició que uneix i identifica a tot el poble

La litúrgia va estar precedida per una ofrena de flors a càrrec de les festeres de la Germandat Inesina, formada enguany per 36 membre que cada any organitza el programa d’actes.

Lorenzo Pérez d’Eulate també va tenir unes paraules per a la  comunitat de les monges agustines descalces del monestir de Benigànim, unes deu monges de vida contemplativa que són custòdies del llegat de la Beata.

A les cinc de la vesprada arrancaria la processó que va discorre pel recorregut més llarg dels set establerts, d’uns dos quilòmetres. L’edició anterior aquest acte va reunir a més de 7.000 persones, una xifra similar a la d’aquest 2019, reunint a fidels vinguts de tots els punts de la Comunitat.

El gran atractiu d’aquesta processó és topar-se amb multituds d’escenificacions per part dels mateixos veïns i als portals dels miracles i fets de la vida de la beata

El miracle del Carro que representa quan la beata cura a un xiquet atropellat i que fou un dels utilitzats per a la seua beatificació es va proclamar guanyador; el segon premi fou per a “El tir del seu tio” que mostra quan son tio li va dispara en la casa on vivia la Beata Inés. També va haver premis per als carrers engalanats.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.