NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Potries celebra el seu tradicional Porrat de Sant Blai

Declarat Bé de Rellevància Local en l'any de la Capitalitat Cultural Valenciana.

De la Ruta dels Porrats de la Safor, el Porrat de Sant Blai de Potries, és, sens dubte, un dels més arrelats de la comarca. Després de 410 anys de presència ininterrompuda a la localitat, enguany s’ha celebrat el Porrat dins del marc de la Capitalitat Cultural Valenciana i a més ha sigut declarat Bé de Rellevància Local per unanimitat de tots els seus regidors durant la celebració de l’últim plenari municipal. Un decisió que posa els fonaments per a aconseguir la seua declaració BIC per part de la Generalitat Valenciana.

El primer dia gran, el dissabte 2 de gener, la cercavila de Llàgrimes de Ceba va servir per inaugurar la Fira Gastronòmica i de la Terra amb la participació de més de 40 parades on la varietat i la qualitat dels productes, la majoria artesans, va ser la nota predominant. Un gran mercat a l’aire lliure, focus de pelegrinatge de veïns i veïnes d’altres poblacions.

El Porrat de Potries és un espai de trobada comarcal on és imprescindible la parada per visitar la relíquia i passar-se l’osset per la gola per a protegir-se dels mals. L’arribada al poble de l’osset del sant és contada cada any en l’obra de titelles “Sant Blai i la seua relíquia” a càrrec de Tries Titelles, associació també present en la fira.

I la història de Sant Blai, a més s’ha editat al conte “Blai de Sebaste”.

Les parades del mercat es completen amb una gran fira d’atraccions però paral·lelament a aquesta gran oferta d’oci es desenvolupa un extens programa d’activitats culturals.  Ací veiem per exemple l’actuació de Marcel el Marcià també el dissabte de matí al carrer el Cup dirigit al públic infantil. I precisament els xiquets sempre estan molt presents al programa, per a ells s’habiliten tot tipus de jocs tradicionals i  atraccions

Com comprovem, el Porrat està en millor forma que mai, cada any és més conegut, a ell se’n va per a passar-ho bé però també per aprendre i gaudir de la cultura, la natura i de tot un ventall d’activitats pensades per a tot el públic. Activitats que seguirem oferint en dies posteriors.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.