NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Xàtiva rep la donació de la propietat de les ermites del Puig i Sant Antoni

Anuncia la novena fase de restauració d'aquesta última.

Les negociacions es remunten a febrer de 2017 i, arribat a un acord, ahir fou moment d’anunciar una important donació. L’església de Sant Pere de Xàtiva ha cedit a l’Ajuntament la propietat de les ermites del Puig i de Sant Antoni per assegurar la seua conservació i sense que supose cap obligació econòmica per al consistori.

La cessió de les ermites ve com a conseqüència del requeriment de l’Ajuntament per tal que es dugueren a terme tasques de manteniment de les restes de l’ermita de Sant Antoni. Al no poder la parròquia assumir les despeses de manteniment de l’ermita, l‘Ajuntament va iniciar negociacions, tant amb l’Arquebisbat de València, com amb el rector, per tal d’arribar a un acord consistent en acceptar la donació de la propietat de l’ermita de Sant Antoni a canvi d’obtenir també la propietat de l’ermita del Puig; una prolongada demanda també de la plataforma Salvem el Puig.

Durant l’acte també es va anunciar l’aprovació per part de la Diputació de València del projecte de la novena fase de la restauració de l’ermita gòtica de Santa Maria del Puig, que comptarà amb un pressupost de 150.000 euros. Una fase que es centrarà en la reconstrucció de la volta d’accés, així com en la construcció de cobertes de la resta del conjunt d’edificis.

Per la seua banda, l’ermita de Sant Antoni és un menut temple d’estructura simple, que consta d’una sola nau dividida en tres trams i un absis. Fou edificada en el segle XVII, a expenses del xativí Lorenzo Bru, degà de la catedral d’Oriola. Fins el segle XVIII el seu estat era molt bo, però els terratrèmols de 1748 feren estralls en ella, per la qual cosa va haver d’apuntalar-se i renovar-se posteriorment.

Els murs de l’edifici, en runes, estaven fets de maçoneria. La coberta, enfonsada ja, era originalment llenyosa i a dues aigües. A més, interiorment tindria cobertes amb voltes de canó, hui desaparegudes per complet.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.