NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Fem un recorregut per la Ruta de l'Aigua de Potries

Bressol de l'entramat hidràulic de l'horta de la Safor i a ple rendiment més de mig segle després.

L’històricament privilegiada horta de la Safor deu la seua condició a l’existència d’una antiquíssima xarxa de sèquies, assuts, partidors, canals i files que durant segles dividiren i distribuïren l’aigua del riu Serpis, ordenant el territori tant econòmica com culturalment. Aquest complex entramat hidràulic, encara funcionant a ple rendiment més de mig segle després, va tindre el seu bressol a Potries, terme que acull una de les millors representacions de la cultura de l’aigua de tota la Comunitat. I precisament el que anem a recórrer és la Ruta de l’Aigua, un itinerari que es programa molt a sovint a la localitat, l’última amb motiu de la celebració del seu Porrat i que va congregar a desenes de persones.

El recorregut comença a l’Ajuntament, on es conserva una porta amb cinc panys relacionada amb el sistema de distribució de l’aigua

La ruta tornaria al poble per dirigir-se al molí d’Aynat, que aprofitava la força de l’aigua des d’almenys el segle XV, hui transformat en un magnífic hostaler que rep el nom de Molí Canyar. Amb aquesta ruta, autèntic itinerari turístic i cultural, Potries aposta pel desenvolupament sostenible visitant 8 punts d’interès, tots ells infraestructures històriques del regadiu que tenien per objectiu l’aprofitament racional d’aigua, objectiu totalment vigent hui en dia.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.