NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

El fervor a Sant Blai protagonitza la solemne processó de Bocairent

I la retreta de caixes rememora la seua elecció com a patró.

El fervor religiós va protagonitzar la tercera jornada de les festes de Moros i Cristians de Bocairent amb l’esclat que es produeix durant l’entrada de la imatge de Sant Blai a la plaça de l’Ajuntament quan centenars de ciris i els focs d’artifici enllumenen aquest punt baix una pluja d’aleluies.

La processó partia de la parròquia de l’Assumpció de Nostra Senyora a les set de la vesprada amb la per recorre els principals carrers del municipi amb la imatge del patró precedida pel guió de Sant Blai que fou cedit per Gabriel Aynat, un dels fundadors de la Filà Espanyoletos l’any 1903, fent front als costos d’aquesta joia encarregada a l’artista valencià Joaquín Sorolla, d’ací que siguen membres d’aquesta filà els encarregats de dur-lo. Menció especial també té la relíquia que arribà al poble en 1704 durant les Corades i que en aquesta ocasió és portada per setze components de la filà de Marrocs

Des de l’any 1874, la Filà de Granaders té l’honor de ser la portadora de la imatge de Sant Blai, bisbe de Sebaste d’Armènia que va fer vida d’ermità en una cova de la Muntanya Argeus. El seu miracle més famós fou quan va salvar a un xiquet de morir ofegat per una espina que tenia clavada en la gola. D’ací li ve la fama com remei de tots els mals de gola. El seu culte es va expandir ràpidament per l’orient europeu i durant les Croades, les seus relíquies es van escampar per tot Europa, arribant inclús a Bocairent

Al seu recorregut més de 300 membres del Terç de Suavos marxen en un bloc inacabable de gran plasticitat en el tradicional piquet.  Ja en la plaça arriba la comitiva i el silenci colpidor només és trencat pels vitols en honor a Sant Blai

En aquest moment i baix una pluja de papers la devoció a Sant Blai envaeix tot el recinte.  Un gran castell de focs d’artifici il·lumina el cel de Bocairent i seguidament el ritual es repeteix amb l’arribada del seguici a l’església parroquial, totalment abarrotada on es canta l’himne i esclata novament l’alegria i el cant de vitols.

Just dos dies abans, les celebracions s’encetaren amb la tradicional retreta de les Caixes que rememora l’elecció de Sant Blai com a patró de la localitat de la Serra de Mariola el 6 de novembre del 1632.

Així les  mantes de carrer, producte tradicional del tèxtil de Bocairent homenatjat en l’escultura d’entrada a la població va abrigar una nit de caixes novament multitudinària on el colorit i la llum dels fanals es combina amb el so dels tabals com immillorable banda sonora dels Moros i Cristians més matiners del calendari festiu valencià.

 

 

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.