NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Xàtiva rendeix tribut a les víctimes del bombardeig de l'estació de trens en el 80 aniversari

Fou multitudinari.

S’ha complit 80 anys de la massacre i l’homenatge a les víctimes del bombardeig de l’aviació sobre l’estació de Xàtiva fou multitudinari. Representants polítics i de la societat civil van mostrar la seua repulsa per uns fets que van deixar 109 morts directes i més de 300 ferits en la rereguarda de la Guerra Civil. Aquest ha estat l’acte central de la programació muntada per commemorar aquest 80 aniversari celebrat als peus de l’Aixopluc, el monument de l’artista xativí Miquel Mollà que simbolitza dos braços en alt intentant cobrir-se de les bombes caigudes del cel.

La cerimònia va estar conduïda per Isabel Pastor, periodista de Xàtiva i la poetessa xativina Xelo Llopis en representació de les famílies de les víctimes.

Els cinc avions italians que aparegueren al cel de Xàtiva deixaren caure 20 bombes de 250 quilos que impactaren de ple sobre l’estació i les cases circumdants, moment en que entrava un comboi militar amb soldats de la brigada mixta de l’exèrcit popular que regressava amb permís del front.

Durant l’homenatge, l’Escola de Música Rytmus i l’Innovatori de Moviment de la companyia de dansa d’Alicia Herrero han desplegat de manera conjunta l’obra “El bombardeig de Xàtiva”, composta per David Dolz Cabedo, que consta de tres parts: la quotidianitat d’un diumenge qualsevol; l’horror del bombardeig i l’esperança i la solidaritat. I perquè aquest horror no torne, l’alcalde i la consellera farien al·lusió als seues parlaments de la necessitat de frenar a l’ultradeta

També participaren en l’acte la Colla de Dolçaines i Percussió La Socarrà i la Muixeranga de Xàtiva.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.