NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Xàtiva obri La Placeta, un nou servei municipal vinculat a la regidoria de Benestar Social

S'ha fet coincidir amb la celebració de la jornada La quarta pota.

L’Ajuntament de Xàtiva ha obert les dependències de La Placeta que concentra bona part dels serveis del departament de Benestar Social a excepció de l’equip social base que restarà instal·lat al consistori. La inauguració s’ha fet coincidir amb la celebració de la jornada “La quarta pota” promoguda per la Generalitat Valenciana per posar en valor els serveis socials municipals i els seus professionals com a pilars fonamentals de l’estat del benestar, al costat de la sanitat, l’educació i el sistema de pensions

La Placeta es troba ubicada al carrer Poetes Xativins, junt a les instal·lacions del JOC. Ocupa una superfície d’al voltant 300 m2 i la seua habilitació ha suposat una inversió d’aproximadament 60.000 euros. Un nou assoliment en matèria social del govern local com abans ho han sigut les línies de 2 anys en col·legis públics de la ciutat, el pis titulat cedit a Aspromivise o l’obertura del JOC o el CRIS i CEEM.

Pel que fa al Govern del Botànic ha dut a terme grans avanços legislatius en aquesta matèria com la renda garantida o la llei valenciana de serveis socials inclusius, aprovada fa unes setmanes, en virtut de la qual passen a ser un dret subjectiu de les persones.

L’acte també ha servit per a destacar la intensa activitat desplegada per l’àrea de Benestar Social de Xàtiva en aquesta legislatura on s’ha produït un creixement notable dels recursos aportats per la Generalitat al pla concertat així com els generats pel propi ajuntament. Dels 539.739 euros en 2015 s’ha passat als 1.252.686 de 2019. El pressupost total del departament per al present any arriba al 1.749.231,72 euros.

A més gràcies al programa de polítiques inclusives s’han contractat a 140 persones al llarg de la legislatura i al programa T’Acompanya, el primer servei desdoblat a les noves oficines han participat 420 persones.

De fet prop de 50 usuaris d’aquest programa han sigut els qui han fet la major part de les obres de les noves dependències. A La Placeta també arranquen serveis com Pangea, dedicat a la integració social de persones migrants i el servei de mediació de llengua de signes, que en 2019 acumula 1051 actuacions, el que significa un creixement del 54%. De manera gradual aniran traslladant-se altres serveis com l’equip específic d’intervenció i l’escola de pares i mares que es duia a terme al local del carrer Engai que quedarà com a seu d’associacions ciutadanes de caire social. Altra novetat que contindrà La Placeta serà el punt de trobada familiar que es preveu disponible al mes d’abril.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.