NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La consellera destaca la participació social i la transparència del COR

Elena Cebrián visita la nova seu del COR en Xàtiva i un dels seus ecoparcs mòbils

El COR ha rebut la visita de la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, que ha pogut conèixer en primera persona els reptes de futur en què ja treballa aquesta institució. La consellera visitava primer la nova seu de l’entitat a Xàtiva i s’ha reunit amb la seua junta de govern, presidida per l’alcalde xativí, Roger Cerdà i amb la comissió de bioresidus. En acabar tots junts han fet parada en un dels 11 ecoparcs mòbils de què disposa el consorci, concretament l’instal·lat a l’Albereda Jaume I. Aquesta és de fet una de les apostes del COR, aconseguint el rècord d’activar 25 ecoparcs fixos i 11 mòbils en només un any i mig. Cebrián ha destacat el treball de l’entitat per estar en sintonia amb el futur Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana, actualment en la recta final de la seua tramitació, i per treballar juntament amb la societat a través del consell de participació.

Un nou model, recollit en el PIR que passa per evitar la centralització de macroinstal·lacions que s’han demostrat no funcionen pels sobrecostos que generen i pel negatiu impacte mediambiental. S’aposta per instal·lacions de proximitat orientades cap al compostatge comunitari.

Efectivament el fet de primar l’educació ambiental és un dels reptes en què treballa el Consorci de manera imminent en programes com “Compost a Escola” destinat a 171 centres escolars. Però la visita també ha servit per conèixer l’Estratègia de Bioresudis elaborada pel COR de manera participativa i consensuada. A escala rural suposa la posada en marxa de la primera fase del projecte de les Illes de compostatge. En concret es construiran 25, 16 el 2019 que seran finançades pel Ministeri per a la Transició Ecològica i la Diputació de València.

També va estar present l’alcalde d’Ayora, localitat on s’habilitarà el primer Centre Mediambiental Integral gràcies als esforços i treballs ja realitzats com el projecte de recollida selectiva de bioresidus i altres iniciatives dirigides als escolars.

El COR també ja treballa en la reducció de generació de residus amb la millora de sistemes de recollida selectiva. De fet, 2000 persones ja són partícips en els programes de compostatge domèstic.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.