NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

FirAll presenta les seves novetats per a enguany

Reprodueix un hort d'alls tendres a l'Albereda perquè siga visitat pels escolars.

Des de demà dimarts i fins al dijous dia 7, l’Ajuntament de Xàtiva instal·larà una reproducció d’un camp d’alls tendres a l’Albereda per a concentrar les visites dels escolars i d’eixa manera evitar el trasllat a les zones agrícoles de la ciutat. Aquesta és la gran novetat de les activitats escolars emmarcades en Firall 2019 on més de 650 xiquets, procedents de centres escolars xativins i de l’IES Cid Campeador de València,  passaran per aquesta instal·lació i gaudiran, a més, d’una explicació per part de Pep Gimeno Botifarra i del gastrònom Jesús Minguet.

Efectivament, junt al camp d’alls tendres hi haurà una exposició etnològica d’eines tradicionals emprades en el conreu de l’hortalissa i una carpa on 50 alumnes del cicle formatiu professional de cuina realitzaran receptes amb aquest producte. Provenen dels instituts Batoi d’Alcoi, Vermellar de l’Olleria i Gambrinus en València. Tot un compromís de Firall amb el projecte de Ciutat Educadora. Altra novetat ha estat l’edició d’un fullet amb textos de Pep Gimeno Botifarra i fotografies d’Aldredo Pardo on s’arrepleguen dades al voltant del conreu.

Per la seua banda, la regidora d’Igualtat, Francesca Chapí relacionava el protagonisme d’una dona al cartell d’enguany amb la celebració dels actes al voltant del 8 de març.

Repassant més actes de la programació, del 5 al 9 de març, diferents restaurants de la ciutat oferiran un menú especial Firall i ja el dissabte serà el torn de la fira pròpiament dita amb seixanta estands amb productes de la terra a l’Albereda i activitats al llarg de la jornada com concurs de truites d’alls tendres, actuació de Dani Miquel i la Muixeranga o tast de vins.

Dins d’aquest ampli programa ja s’han lliurat els premis del II Concurs de Fotografia “L’all tendre de la terra al plat” tenint com vencedor a  Antoni González Garcia que s’emporta 1.000 euros; el segon premi dotat amb 600 euros va recaure en Antonio Martínez; el tercer fou per a Eduardo Francés Sanchis, 400 euros i el quart lloc va quedar Vicente Bermúdez Climent. Destaca la gran concurrència de socis d’AFSA entre els finalistes i premiats.

L’acte va tenir lloc al hall del Gran Teatre. El jurat va valorar l’originalitat de les fotografies i la vinculació al procés de cultiu i elaboració gastronòmica de l’all tendre.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.