NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Bèlgida celebra el Carnestoltes amb la tradicional Enfarinà

L'acte més emblemàtic.

Bèlgida ha celebrat aquest cap de setmana tres dies intensos de Carnestoltes on la diversió ha estat la protagonista. Aquesta festa, declarada d’Interès Turístic Local de la Comunitat Valenciana, ha anat evolucionant i enriquint-se al llarg dels anys amb un extens programa d’actes, a càrrec dels quintos d’enguany.

L’origen d’aquesta festa es remunta als inicis del segle XIX. El còlera va assolar la població amb els seus estralls i, no satisfet el veïnat amb les rogacions de rúbrica, va acordar celebrar acabada la pesta la Festa de Sant Ramón el diumenge que precedeix a la quaresma, i ball o dansa en els set dies següents.

L’acte més emblemàtic i esperat és l’enfarinà, que arribaria a la localitat el dissabte a partir de les 4 de la vesprada. El millor ambient es va traslladar directament als carrers del poble, on grans i menuts van lluir les seves acolorides disfresses per gaudir de la farina, que acaba tenyint absolutament tot.

I com en tota festa, la música va amenitzar el recorregut i una vesprada màgica a Bèlgida. La plaça va anar omplint-se poc a poc de colles d’amics i famílies disfressats amb tot tipus de colors. I lògicament amb el complement estrela: la farina

Així començava l’enfarinà, on els allí presents es llancen sense mirament la farina, que envaeix la roba, la cara i el cap dels veïns. Ni el públic assistent es va salvar del blanc

Un cap de setmana intens on tant les tradicionals danses com l’enfarinà fan del Carnestoltes de Bèlgida una festa que mereix la pena visitar i viure tots els anys.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.