NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

El morat tenyeix tota Xàtiva en el Dia de la Dona

Amb una multitudinària manifestació.

Ambient festiu i reivindicatiu el que es va viure en Xàtiva amb motiu del Dia de la Dona on l’Ajuntament va programar tota una sèrie d’actes, protagonitzats i dirigits a les dones amb el denominador comú d’aconseguir la igualtat plena i real. Al migdia, la protesta feminista davant les portes del consistori va prendre l’Albereda en una convocatòria amb un elevat nivell de resposta.  Molta més va tenir la manifestació que va reunir a milers de persones, moltes d’elles vingudes de municipis no només de la Costera, també de la Canal i la Vall. Va partir a les set de la vesprada des de la Casa de les Dones organitzada per la Coordinadora Feminista Comarcal.

Aquest també fou dia de vaga feminista. La de l’any passat va marcar un abans i un després i enguany va ser molt seguida als centres de treball públics, sobretot en l’educació però no tant al comerç i sector privat. La vaga es va basar en quatre reivindicacions principals.

L´última és la vaga laboral. Al cas de la Costera un 64% dels aturats són dones.

El programa també va incloure un apunt cultural amb la inauguració de la desena exposició de dones pintores xativines a càrrec de Tiryus a la Casa de Cultura.

Pel que fa al recorregut de la manifestació es va ampliar davant el nombre d’assistents i va estar encapçalada per dones lligades al món de l’associacionisme, deixant en un segon plànol als representants polítics. La marxa es va endinsar pel casc antic omplint de morat tota la ciutat baix un lema comú “Si les dones pare, s’atura el món”

En la convocatòria tampoc va faltar la música i el ball amb una batudona ni una tradició festiva tan valenciana com la Muixeranga de Xàtiva. Passades les vuit i quart de la vesprada, entre càntics i pancartes s’arribaria a les portes de l’Ajuntament on  es llegiria el manifest.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.