NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Hui és el dia de la Plantà, l'acte d'alçar el monument que inicia el programa faller en Xàtiva

Festa que compta amb més de 150 anys d'història.

Ninots embalats, escampats pels carrers, artistes amb ferramentes o pinzells en les mans ultimant els detalls, tirar de grua... aquesta és l’estampa dels últims dos dies que es viu a la ciutat de Xàtiva on la plantà ha sigut molt escalonada. Demà pel matí les 19 demarcacions falleres amb les que compta la ciutat despertaran amb el seu monument engalanat el carrer. Hui, els més tardons activarà com les altres el dispositiu especial de la primera tradició festiva amb desenes de fallers que col·laboraran fins altes hores de la matinada per a tenir llest el seu  monument.

Monuments que comptaran amb els ninots que han format part de l’exposició de mateix nom que sempre és una de les més visitades a la Casa de Cultura les setmanes prèvies a les falles.

En aquest 2019, Murta-Maravall i  Corts Valencianes s’han alçat amb els màxims guardons al millor ninot de Xàtiva en grans i infantils, respectivament. Murta repeteix per segon any consecutiu, les dos ocasions amb firma de Palau i Serra malgrat competir en secció primera. Més sorprenent encara és el cas de Corts Valencianes que competia des de la secció tercera, amb l’artista Gio Torres, que debuta en la ciutat.

En la secció especial de les falles grans va ser Raval la guanyadora, seguida de República Argentina i Ferroviària. En primera vencia Murta; en segona  el Carme seguida d’Abú Masaifa amb aquesta caricatura del president nord-americà. En tercera  aconseguirien premi Mercat seguida de  Passeig i el seu homenatge a Ximo Bayo.

En falles infantils,  Selgas-Tovar es va imposar en la secció especial seguida per Abú Masaifa. En primera la victòria va ser  per a Benlloch; en segona  per al Cid Trinitat.

Les falles tenen una llarga tradició en Xàtiva. En 1865 es va plantar el primer monument, a la plaça de la Trinitat. Són més de 150 anys d’història, no de bades és la primera ciutat on es van plantar falles després de la de València. La setmana fallera és una esplèndida oportunitat de visitar Xàtiva i recórrer els seus carrers a la recerca dels monuments i l’amplíssima oferta d’activitats. Demà dissabte a les set de la vesprada tindrà lloc el lliurament de premis; el diumenge serà el torn de la recorreguda; el dilluns s’ofrenarà a la Mare de Déu de la Seu i el dimarts, dia de Sant Josep, el dia comença amb la tradicional baixà de l’ermita en romeria. Els monuments començaran a cremar-se a partir de les nou de la nit.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.