NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

El MITA d'Albaida celebra el Dia Mundial del Titelles amb l'exposició "Els pallassos del Wayang"

Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

El MITA, Museu Internacional de Titelles d’Albaida ha inaugurat “Els pallassos del Wayang”, la quarta exposició temporal que programa amb producció pròpia i que ha posat el fermall d’or a la celebració del Dia Mundial del Titella. Aquestes peces daten del segle XVI  i són originàries de la costa nord de Java sota la influència del teatre de titelles xinès. Estan fets de fusta en tres dimensions al cas del Wayang Golek i de pell de búfal pel que fa als Wayang Kulit. Són tota una icona en Indonèsia.

La seua importància és tal que aquests titelles foren declarats en 2003 Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Una jornada de portes obertes, representació de l’obra amb els titelles d’ombres Wayang Kulit, un taller i ara aquesta exposició li han servit al MITA per a celebrar el Dia Mundial del Titella. Pel que fa a la mostra es pot visitar a la recepció del museu fins al proper 30 d’abril

El MITA complia l’any passat 20 anys. Està ubicat al Palau dels Milà i Aragó d’Albaida, edifici del segle XV i a la seua col·lecció mostra les tradicions principals de titelles de diferents països d’Europa, Àsia i Àfrica; també s’exhibeixen titelles de companyies nacionals i internacionals i del món del cinema i la televisió. Més de quatre-centes peces, a les quals als darrers anys s’han sumat els autòmats de Francisco Sanz o els titelles de Gomaespuma, entre altres.

El museu fou una iniciativa nascuda del grup “Bambalina Titelles”, d’origen albaidí, com complement de la Mostra de Titelles de la Vall d’Albaida que s’organitza anualment en desembre.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.