NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La confraria del Cos de Crist al Sepulcre trasllada la seua imatge titular fins l'Ajuntament

Es podrà visitar fins el Dijous Sant.

Les confraries de la Setmana Santa de Xàtiva estan entroncades en una ampla, llarga i profunda tradició religiosa. Al contrari del que ocorre en altres ciutats, Xàtiva desplega tot el seu fervor als recorreguts penitencials com es va poder comprovar el divendres 5 d’abril amb  el primer trasllat oficial, el de la imatge titular del Cos del Crist al Sepulcre, “La Camilla” que malgrat la pluja caiguda per la vesprada va ser nombrosa la presència dels fidels i de públic.  Prèviament a la parròquia dels Sants Joans, va tenir lloc la celebració de l’Eucaristia en acció de gràcies i en sufragi de tots els confrares difunts i la imposició de medalles als nous membres.

La serietat, el silenci i l’ordre respectuós en la desfilada es va mantenir una vegada més al trasllat, que eixint des de la seua seu va seguir per la plaça Sant Joan, Sant Roc, Sant Rafel, Font Trencada, Espanyoleto, Bassa i Jaume I fins al consistori. Com a novetat i per homenatjar a una confrare malalta, la imatge es va girar per mostrar-la a l’altura de sa casa. 

L’especial vinculació dels funcionaris municipals en  aquesta confraria es remunta a un fet històric ocorregut al segle XIX quan en un incendi declarat al palau d’Alarcó, un agutzil de nom Vicent Enrich Ibañes no podent resistir la pena manifestada pel seu senyor, que venerava apassionadament a un Crist jacent que tenia en l’oratori, penetrà en l’interior de l’edifici per salvar la imatge. El senyor d’Alarcón el va recompensar regalant la imatge als agutzils perquè fora processonada.  Per aquest motiu l’assistència de membres de la corporació municipal és sempre nombrosa amb una comitiva formada l’alcalde, Roger Cerdà, l’abat de Xàtiva, José Canet, la presidenta de la confraria i el retor de la parròquia.  Fidels amb ciris, confrares amb vesta, representants de la Germandat de Confraries i el tancament de la Banda de la Societat Musical “La Nova” completen la desfilada.

Aquesta imatge, encara que no és molt pesada sí es dificultosa de portar per les seues característiques: quatre persones la duen a coll, sostenint-la des de la mateixa base; el que fa necessari els relleus.

La talla és d’autor desconegut i en quant a l’anda, la camilla inclou un cobreix de ras negre i tul brodat en or sobre la imatge.  D’aquesta confraria destaquem com sempre, la nombrosa banda de tambors que augmenta any rere any i que es llueixen durant tot el recorregut,  més encara en l’arribada al consistori quan es multipliquen els redoblaments al entrar la imatge a l’Ajuntament.

Amb mota cura i respecte, la imatge es trau de la seua anda per ser pujada i dipositar-la novament de forma jacent a la que serà sa casa durant dues setmanes perquè puga ser visitada pels devots que vullguen.

La processó matutina del divendres sant, el proper 19 d’abril, a les vuit del matí, la Camilla sempre parteix des de l’ajuntament com símbol d’aquesta vinculació permanent amb els treballadors de l’administració local. Recorrerà l’itinerari de volta general fins la Col·legiata.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.