NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Tavernes celebra la Festa de les Lletres Falleres

Sant Francesc d'Oliva, al Llibret Més Complet i Selgas-Tovar de Xàtiva a la Millor Portada, premiats.

Lletres Falleres va nàixer en l’exercici 2011-2012 per potenciar els continguts culturals dels llibrets de falla i per reconèixer l’esforç que fan tant les comissions com els autors i col·laboradors per a mantenir uns nivells de qualitat. En aquest 2019 la gala de lliurament dels premis va viatjar fins a Tavernes de la Valldigna omplint la Casa de la Cultura amb més de 500 persones. La Falla A.C. Barri de Sant Francesc d’Oliva es va erigir com a guanyadora al llibret més complet.

La comissió Barri de Sant Francesc d’Oliva va fer doblet en aquest 2019 aconseguint imposar-se tant ten la falla gran com infantil i ara tanca exercici arreplegant el guardó més destacat de la festa de les Lletres Falleres. 

En l’acte es van concedir 13 premis en total i com a curiositat cap falla va aconseguir més d’un guardó.  Enguany la festa es va organitzar amb perspectiva de gènere on la dona fou protagonista, elles cantaren, presentaren i entregaren els premis.

Oliva, Dénia, Xàtiva, València, Sagunt, Gandia, Tavernes, Alzira i Sueca són les localitats on van caure un o més premis així que anem a repassar les que pertanyen a les nostres comarques. Pel que fa al Premi Ortifus, el de Millor Portada d’un llibret de falla va ser per a la c omissió Selgas-Tovar de Xàtiva, mentre que el premi a la Coherència en el Llibret va anar a parar a la falla Sant Nicolau Mosquit de Gandia, guanyadora també als premis de la Generalitat Valenciana. El premi local Climent Mata, que reconeix el disseny i maquetació fou per a la comissió de Sant Jordi de Xàtiva.  El treball guanyador del Premi Soler i Godes al millor article va recaure en “Enrònies que perduren” de Ricard Balanzà per a la falla Oest de Dénia. Al premi Portal de Valldigna per a la Millor Poesia Lírica s’imposaria el text “Mimètics” de José Antonio Martínez Giner per a la falla Cambro de Tavernes de la Valldigna. Ara aquests i els altres treballs premiats formen part d’altre llibret.

La Federació de les Lletres Fallers la formen comissions falleres, juntes locals i associacions culturals, com la Falla Portal de Valldigna, d’ací que la festa viatjarà per primera vegada a Tavernes de la Valldigna.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.