NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La Confraria de Jesús de la Bona Mort i Nostra Senyora de l'Esperança de Xàtiva realitza el seu acte penitencial

Amb previ vot de silenci.

Els veïns estan acudint en massa a cada cita de la Setmana Santa xativina i la cita del dimarts 9 d’abril no fou una excepció amb l’acte penitencial de la Confraria de Jesús de la Bona Mort i Nostra Senyora de l’Esperança i que una vegada més es va convertir en exemple de fe i devoció. En aquesta cita, instaurada al 2012 es processona la imatge del Crist de la Bona Mort, de 1952, obra de l’escultor Vicente Rodilla, que eixia de la Mercè a les nou i mitja de la nit per realitzar el seu pelegrinatge per la part alta de la parròquia visitant, entre altres, els carrers Taquígraf Martí, plaça Espanyoleto, Sants Font Alta, Sant Gaietà, Tronquet, Forn del Vidre, Vernissa, Calvari Baixet, Blanc, Caputxins i Font Trencada.

Altra particularitat és que abans d’eixir es realitza un jurament de silenci on també participaria el president de la confraria de l’Ecce Homo de Xàtiva; un vot que ha calat entre els seus membres; així s’acompanya a aquell que pateix i es mediten els esdeveniments de la Passió de Jesús. Un silenci respectuós que només serà trencat per espaiats colps d’atabal i curts i secs redoblaments de tambor. Aquesta confraria la formen en l’actualitat unes 230 persones, la majoria gent major.

A més els confrares per a aquesta cita no duen la capa de color cardenal sinó que es substitueix per l’hàbit dels mercenaris, fent referència a la seu, la parròquia de la Mercè.

El Crucificat va portat a coll a l’estil legionari i rep la llum de torxes situades a ambdós costats del mateix.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.