NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Diumenge de Rams amb "La Burreta"

Amb la participació d'un miler de persones

El diumenge de Rams és l’entrada messiànica de Jesús en Jerusalem que dóna inici a la passió i la mort en la creu. Aquest és el dia en què comença la Setmana Santa i en Xàtiva la processó de les Palmes sempre resulta festiva i encisadora. Una processó que és de les més participatives del programa on vora un miler de persones acompanyen a la confraria popularment coneguda com “La Burreta”, molt vinculada al món estudiantil. A les dotze del migdia, en la Col·legiata, l’abat José Canet beneïa les palmes i rams d’olivera, aquelles amb les que aclamaren a Crist com a Rei i Senyor i que per al poble jueu era símbol de riquesa i fecunditat.

El grup de percussió de Rytmus obria la desfilada seguida pels pendons de totes les confraries xativines. Però el que dona distinció i colorit són, com no, les palmes, algunes molt elaborades i altres més tradicionals com són els rams d’olivera que es podien arreplegar a les portes de la seu.

“La Burreta” fou fundada en l’any 1951 i des dels seus inicis ha estat vinculada al món infantil i juvenil dels centres educatius de la ciutat encara que la decadència dels anys 70 i 80 va fer necessària una renovació, impuls que es va iniciar en l’any 1993 a partir dels col·lectius juvenils de les distintes parròquies. I també per aquest motiu, el regidora de Joventut, Lena Baraza desfila amb la presidència.

En l’actualitat són més de 250 confrares, majoritàriament xiquets i joves que porten endavant un projecte que es fonamenta en la idea d’un Jesús amb un missatge centrat en l’esperança, d’ací també el color verd de la seua vestimenta. Compten també amb la seua pròpia banda de tambors. La confraria de l’Entrada de Jesús en Jerusalem assumeix, a més, la presidència de la Germandat de Xàtiva i el dia previ a la processó celebren la “Festa de la Vespra”, acte on participen els grups juvenils de les distintes parròquies com Júniors o Catequesi.

La seua imatge titular fou esculpida a mitjans dels s.XX per Francisco Bolinches i Paco Roca va reformar el rostre. La Burreta un any més va protagonitzar un recorregut ple d’encant i seua eixida va protagonitzar, un any més un recorregut ple d’emoció i encant.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.