NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Xàtiva viu el Divendres de Dolors amb un multitudinari trasllat de la Dolorosa

La Confraria de Nostra Senyora dels Dolors és una de les congregacions més representatives de la Setmana Santa de Xàtiva

El divendres de Passió fou moment de gaudir del trasllat processional de la imatge de clavaris de nostra senyora dels Dolors “La Dolorosa” des del domicili de la clavariessa eixint, Lourdes Cuenca en Abú Masaifa fins al carrer La Reina, domicili del clavari entrant, Cristóbal Merino. La Confraria de Nostra Senyora dels Dolors és una de les congregacions més representatives de la Setmana Santa de Xàtiva amb un antic arrelament en la imatgeria espanyola i també en la capital de la Costera i de les que major devoció desperta. Acompanyaren la Banda de Tambors de la Confraria i la Banda de la Societat Musical “La Primitiva Setabense” tancant la desfilada.

La confraria, per tant, venera dues imatges, la titular i la de clavaris que veiem i representa a la Verge al peu de la Creu amb el seu difunt fill en braços com símbol del misteri dolorós de la Mare de Déu en la seua cinquena angústia.

L’existència de “La Dolorosa” en Xàtiva es remunta al primer terci del segle XVIII als convents franciscans, dominics i agustins de la ciutat. En l’any 1795 s’encarrega a l’escultor valencià José Esteve Bonet la realització de la imatge titular. A principis del segle XX s’estableixen en la ciutat els Pares Missioners del Cor de Maria que s’encarregaren del culte de l’església de l’exconvent de Sant Agustí. La imatge es va destruir en 1936 però es va aconseguir salvar el rostre i les mans a més del mant, el punyal i un vel blanc. En 1947 els escultors Román i Salvador la van reconstruir acoblant les peces salvades. La confraria es va refundar en l’any 1948 fruit de l’entusiasme d’un grup de joves, homes i dones acompanyats pel retor Pare Claretià José Marí Lletjós. L’enderrocament del campaner de l’antiga església de Sant Agustí en l’any 1990, que va arruïnar el temple va fer que la confraria i la imatge es traslladés a la Parròquia del Carme. Com comprovem la confraria és una de les més nombroses de la ciutat, formada per uns 300 membres. El Divendres Sant, al Sant Soterrament processonen la seua imatge titular.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.