NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

El PSPV de Roger Cerdà revalidaria i ampliaria victòria en les eleccions municipals segons l'enquesta de l'IES Josep de Ribera de Xàtiva

Destaca la pujada del PSPV amb Roger Cerdà al cap.

Al 2015 l’enquesta realitzada per l’IES Josep de Ribera va pronosticar els resultats obtinguts pels tres partits que han governat Xàtiva al llarg d’aquesta legislatura així que l’expectació era màxima i la presentació d’aquesta última edició va reunir a tots els candidats a les eleccions municipals. De totes les dades donades a conèixer destaca la pujada del PSPV amb Roger Cerdà al cap, del 27´4% dels vots fa 4 anys als 38,5% previstos enguany el que es traduiria en dos regidors més que en 2015; a només dos edils de la majoria absoluta el que els deixaria en una posició avantatjosa per als pactes. Ciutadans seria l’altre partit beneficiat, creixeria d’un a tres regidors. Xàtiva Unida es mantindria com segona força però perdria un a l’igual que el PP. Compromís pagaria per la crisi interna i de tres només obtindria un edil.

Enguany el sondeig ha batut el rècord d’entrevistes, 446 i s’han processat 10.704 dades, seguint els criteris que marca el CIS i aplicant la proporcionalitat en quant a districtes de població, franges d’edat i sexe. Un grup de 90 alumnes practicaren les entrevistes el divendres 22 de març, coordinats per tres professors del departament de Geografia i Història.

L’enquesta es veu marcada per uns fets que la condicionen: per exemple un centenar de vots podrien acabar decantant un dels regidors assignats al PSPV cap a Xàtiva Unida; també que el sondeig es va efectuar uns dies després de presentar-se la plataforma Per Xàtiva, formada per exmilitants de Compromís i encapçalada per la regidora Empar Penadés així que aquesta opció no era coneguda pel públic i per últim que no es té en compte a VOX que per ara no ha presentat candidatura en Xàtiva, encara que veus del partit asseguren que sí hi haurà llista municipal.  Tot i així es va preguntar si es votaria a aquesta formació i un 8,4% va respondre que sí i irrompria amb dos regidors; així que els altres resultats també varien.

Amb VOX, el PP restaria dos regidors i Ciutadans un, mentre que Xàtiva Unida sumaria cinc, un més.

Pel que fa a la valoració dels polítics, en primera posició amb un 6,5 trobem a l’actual alcalde, Roger Cerdà; li segueix Miquel Lorente amb un 5,6; Cristina Suñer trau un aprovat, un 5 i suspenen els dos portaveus en l’oposició, Maria José Pla del PP i Juan Giner, de Ciutadans amb un 4,2.  En quant al nivell de coneixement de la resta de regidors en primera posició i destacada trobem a Natxo Reig, del PSPV, seguit d’Alfred Boluda de Xàtiva Unida, Pedro Aldavero, del PSPV i Amor Amorós també de Xàtiva Unida.

Altra dada d’interès és el 6,4 en què els entrevistats valoren la gestió de govern en aquesta legislatura realitzada pels 3 partits que conformen la coalició coneguda com a Pacte de Sant Domènec.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.