NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La tamborada de la Setmana Santa de Xàtiva deixa menuda la plaça del Mercat

Amb la participació de vuit bandes en l'any del vintè aniversari.

Un any més la Tamborada de Xàtiva va deixar menuda la plaça del Mercat que no va deixar de vibrar durant tres quarts d’hora amb el so dels tambors i timbals de les vuit agrupacions participants, cita que enguany ha complit el seu vintè aniversari.

A les set de la vesprada del dissabte 13 d’abril, cadascuna de les bandes iniciaren la desfilada des de la plaça de la Trinitat per arribar a la del Mercat a la que entrarien pels seus diferents accessos. Enguany les protagonistes foren l’Acadèmia Rymus; i les bandes de la Camilla; el Sant Sopar;  La Dolorosa;  La Burreta; el Sepulcre; Ecce Homo i el Cachorro. Més d’un miler de persones es donaren cita en aquest emblemàtic escenari per presenciar aquest cridaner esdeveniment.

Primer actuaren i desfilaren una per una per oferir els seus millors tocs als emabaladits assistents. Seguidament entren totes les bandes al recinte tancat per posar-se en formació.  Novament cadascuna concep un toc al que contesten les demés

Fou en la Setmana Santa del 2000 quan, baix la presidència de la Congregació del Santíssim Ecce-Homo  es proposà la realització d’un acte que servira de crida a la joventut per a la seua participació a la Setmana Santa xativina. Naixia així la tamborada, que com veiem ha complit la seua missió. La implicació de la gent menuda és molt nombrosa tant com espectadors, com integrants i membres de les formacions. Per l’aniversari, s’estrenaria, a més, un toc general conjunt.

Al final de l’actuació les vuit bandes van fer tremolar el casc antic xativí tocant a l’uníson amb major i menor intensitat segons pujaven o baixaven els pendons de les confraries.

Uns sons que van sacudir a tota la capital de la Costera deixant al públic bocabadat i amb ganes d’acudir l’any vinent. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.