NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La gran interpretació de les Ambaixades d'Agullent posa fi a les festes

De Moros i Cristians en honor a Sant Vicent Ferrer.

Coincidint amb el primer cap de setmana després de Setmana Santa, i per tant amb la commemoració al calendari santoral de la festa en Sant Vicent Ferrer, Agullent celebra les seues festes de Moros i Cristians. Una festa en record de les lluites i guerres entre els regnes cristians i musulmans, i un simbolisme que el podem veure als actes de les Dianes, l’Entrada, els Alardos i les que veiem, les Ambaixades, on s’escenifica la lluita verbal pel castell, que tanca la festa i un dels plats forts de la programació per l’energia de l’escenificació.

El soroll de la pólvora amb els tirs dels arcabussos posa la banda sonora a l’ambaixada cristiana. El públic, tant al carrer com als balcons s’amuntega en la plaça per ser testimoni de l’enèrgica escenificació que comença amb l’entrada del bàndol  de la creu i els seus màxims representants a entre ells, l’ambaixador, Gustavo Giménez que comença el parlament.

El missatge surt efecte i el representat morisc ix al balcó de la fortalesa.

Hacem El Terrible, fidel alcaid del castell fa acte de presencia.

El diàleg poc a poc puja de to i ja es sap que ningú d’ambdós exèrcits es rendiran sense lluitar.

Mentre sona l’himne de València, els capitans moros, pertanyents a la filà Moros Ben-Atzar avancen cap als màxims mandataris cristians, de la  filà Conqueridores per a lliurar-los les claus de la vila d’Agullent. Així ambdues capitanies reben els aplaudiments i l’homenatge de tot el poble per la gran festa oferta.

Agullent posa així punt i final a les festes de Moros i Cristians, una festa antiga, arrelada i singular que cada any recorda els seus orígens com a poble.

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.