NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

L'EPA de Xàtiva homenatja a Francesc Bosch i Morata

Conseller de Cultura durant la II República que dóna nom al centre públic.

L’homenatge a la figura del metge, mestre, polític i conseller valencià republicà Francesc Bosch i Morata que dóna nom a l’EPA de Xàtiva ha posat el fermall d’or als actes de celebració del 40 aniversari d’aquest centre públic on, a més s’ha inaugurat una escultura al pati, obra de l’artista Miquel Mollà titulada “l’Esqueix”. L’acte, conduit per la directora del centre, Paqui Borox ha comptat amb la presència de l’alcalde, Roger Cerdà, el primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente i altres membres de la corporació municipal i les intervencions de la presidenta de l’associació d’alumnes, oñi Campos i familiars del conseller com la seua néta Pilar Bosch i Morata i el seu besnét Francesc.

L’escultura l’Esqueix és l’abstracció d’una estructura vegetal coronada per una flor, quatre dècades simbolitzades per quatre piràmides a manera de fulles que naixen cadascuna de l’anterior.

El periodista i productor Rafael Alborch anunciaria, a més, el rodatge del documental “Bosch i Morata, sempre els quatre”, llargmetratge documental de memòria històrica sobre la vida del primer conseller de Cultura en la València republicana.

Francesc Bosch i Morat, Xàtiva 1901-Mexicali, Mèxic, 1950, fou un dels principals dirigents de l’Agrupació Valencianista Republicana primer i del Partit Valencianista d’Esquerra el 1935.

Un sentit homenatge que es tancaria amb l’actuació del cantaor Pep Gimeno Botifarra, que ha reconegut les tasques realitzades per Francesc Bosch i Morata que hui es configuren com una de les pedres del projecte socioeducatiu públic com és el cas de l’EPA de Xàtiva.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.