NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Xàtiva homenatja als Maulets

Amb els Miquelets, música, danses i la lectura del manifest enguany a càrrec de la directora de l'EPA.

Xàtiva ha celebrat el tradicional homenatge als Maulets que commemora el 25 d’abril de 1707, data de la derrota de les tropes austriacistes en la Batalla d’Almansa i de la que Xàtiva va patir les conseqüències amb la crema per part de l’exèrcit de Felip V fa 312 anys. Una vegada més la plaça Sant Francesc es va abarrotar de públic per recordar als defensors del Regne de València al lloc on es troba la pedra dels Maulets. Si l’any passat es commemorava el 40 aniversari de la seua col·locació enguany es celebren els 40 anys d’ensenyament popular a l’Escola d’Adults de Xàtiva, motiu del qual, fou Paqui Borox, la directora del centre l’encarregada de llegir el manifest.

L’Ajuntament de Xàtiva és l’organitzador d’aquest acte al que també donen suport i en el que participen col·lectius i associacions com ara STEPV Intersindical Valenciana; Xabeta, El Consell de la Joventut, Acció Cultural del País Valencià-La Costera, L’associació Amics de la Costera; l’Escola d’Adults Francesc Bosch i Morata i la Federació d’Escoles en Valencià-La Costera.

Per amenitzar l’homenatge es va comptar novament amb la presència de “Els Miquelets del Regne de València” i de l’Escola de Danses. Tots dos formaren la comitiva que des de la plaça de la Trinitat van recorre el carrer Montcada fins arribar a l’emplaçament del monument als maulets.

En la teatralització es va posar l’accent en la visibilització de  les dones de l’època.

Seguidament tindria lloc l’acte més protocol·lari amb els diferents parlaments i les peces musicals de la violinista Marta Margaix.  L’alcalde, Roger Cerdà, lliuraria a Paqui Borox en record de la seua participació una serigrafia de l’artista plàstic Rafa Morata anomenada “As de Furs-As de focs”.

Per últim mentre sona la tocata de la Colla de Tabaleters i dolçainers la Socarra, començaria la desfilada de la Muixeranga de Xàtiva, portadors de la corona de llorer que lliuraren als Miquelets del Regne de Valencià. D’ells, les mauletes foren les encarregades de dipositar-la als peus del monument. Com colofó, actuaria la Muixeranga amb les seues figures.  


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.