NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

El restaurant Oasis d'Oliva guanya el II Concurs Nacional de Coques

Certamen gastronòmic organitzat per la delegació de Turisme i l'Associació Cultural Gastronòmica Amics de les Coques d'Oliva, AGACO

Un restaurant local, Oasis, s’ha imposat al II Concurs Nacional de Coques d’Oliva, certamen gastronòmic organitzat per la delegació de Turisme i l’Associació Cultural Gastronòmica Amics de les Coques d’Oliva, AGACO. En aquesta edició s’ha comptat amb la participació de 20 equips arribats de diferents punts de la geografia nacional i cinc escoles d’hostaleria.

L’alt nivell d’un concurs es mesura, a més, pel prestigi del jurat i aquest de les coques d’Oliva va estar replet de reconeguts xefs i forners com Ricard Camarena, 2 estrelles Michelín; amb una estrella Mª José San Román, Mª Carmen Vélez i Mª José Martínez; Xavier Barriga, considerat el millor forner d’Espanya; Salvador Pla, pastisser mundial 2018; Hanane Afdili, del Líban; Antonio Crespo, CdT; Pedro García Mocholí, crític gastronòmic i Borja Susilla, tercer cuiner revelació Madrid Fusión 2019.

Paqui Vicens del restaurant Oasis d’Oliva amb la seua  “Coca de Pico” s’emportaria el primer premi, dotat amb 1.000 euros, diploma i trofeu, lliurats pel president de les Corts, Enric Morera i la regidora de Turisme d’Oliva, Mireia Morera.

El segon premi, dotat amb 500 euros, diploma i trofeu va recaure en “Pa i Més” de la platja de Gandia, que l’any passat aconseguia el màxim guardó amb la seua “Coca d’espencat i melva”. El tercer premi, amb 250 euros, diploma i trofeu va recaure en Tapas la Xara i la millor escola fou per al CDT de València.

Com a novetat en aquesta edició s’ha comptat amb un concurs de dibuix on han participat al voltant de 300 alumnes dels vuit centres escolars de la ciutat.

El concurs subratlla la importància de mantenir vives les tradicions. A Oliva els divendres s’elaboren “les coques de pasta bona”, una de les formes més populars i fidels de plasmar la dieta mediterrània en la ostra alimentació: cereal, oli d’oliva, aigua, llevat is al per a conformar la massa però on també intervenen diferents productes de proximitat com a complement.

Un certamen, per tant, que aconsegueix col·locar la gastronomia local al lloc que es mereix i que converteix a la coca d’Oliva en un pilar bàsic per a la promoció turística de la ciutat.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.