NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La Diputació es compromet a mantenir la tradició del toc manual de campanes d'Albaida

Amb la creació de l'escola de campaners i diverses infraestructures.

El municipi d’Albaida, és l’únic de la província que ha mantingut de forma ininterrompuda i diària el toc manual de campanes des del segle XIII, una tradició ancestral que la Diputació de València ajudarà a protegir amb la creació de l’escola de campaners i de les infraestructures que faran possible aquesta pràctica en perill d’extinció. Així ho ha assegurat el president de la institució provincial, Toni Gaspar en la seua visita a la localitat.

Albaida compta amb el primer museu del món dedicat al toc manual de campanes i en ell l’escola de campaners permetrà perpetuar aquesta tradició gràcies a l’ensenyament que oferiran els mestres campaners  als més menuts de la ciutat. El MitMac es completarà amb més seccions com l’espai de les emocions

El president, a més, va compartir amb el col·lectiu de campaners una de les exhibicions sonores d’aquest toc, amenaçat per la mecanització i les ordenances de contaminació acústica que ho han fet desaparèixer en molts municipis. A l’any Albaida compta amb més de 3.000 sons i el d’ahir, 9 de maig,  fou especial al commemorar-se el 120 aniversari de la proclamació canònica de la Mare de Déu del Remei.

Hem de recordar que els campaners d'Albaida busquen protegir el toc manual, i quina millor manera que amb la declaració com a Patrimoni de la Humanitat per part de la Unesco, un reconeixement que està més a prop després de declarar-se BIC en la Comunitat en 2013 i de ser considerada com a Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial en el Consell de Ministres d'abril d'aquest mateix any.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.