NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Les associacions culturals de Canals donen a conèixer la seua tasca

En la gran trobada que ompli d'estands i activitats l'avinguda Vicent Ferri.

Dins de la Setmana Cultural, el dissabte 11 de maig des de les deu i mitja del matí, l’avinguda de Vicent Ferri de Canals fou el lloc d’encontre de les diferents associacions culturals locals; una trobada que gaudiria de molt de públic, d’un bon oratge regnant i de nombroses activitats programades:  tallers, actuacions, demostracions... que han ajudat a difondre i donar a conèixer la tasca realitzada per cadascun dels col·lectius participants.

Durant la jornada es va comptar amb un ral·li fotogràfic d’Afca; exhibicions de pintors de l’escola municipal; les desfilades de moros i cristians amb l’associació Intercomparses o les demostracions dels cavalls del centre hípic, el que demostra que Canals és poble viu culturalment parlant.

Efectivament dos nous col·lectius s’han sumat a la Trobada d’Associacions, comencem per les Quintes de Canals que es trobem promocionant el dinar d’agrupació de quintes previst per al 19 d’octubre.

Aquest serà un dia de no parar on la música i la gastronomia seran protagonistes.

Altra nova associació present en la Trobada ha estat la Junta Intercomparses que fa 10 anys va recuperar la festa de Moros i Cristians a la localitat que ja es celebraven als anys 60 i 70 però junt amb Sant Antoni.

Com ho van fer molts veïns continuem passejant per la Trobada i ens topem ara amb l’associació d’Ames de Casa i Consumidores Tyrius de Canals formada en 1976 i que està lligada a l’associació provincial amb seu en València.

Aquest col·lectiu vol acabar amb el mite de que les ames de casa són les es van de viatge i a berenar, el que no és fals, però amb matisacions. Així en aquest mes de la mare han preparat per primera vegada una caminada familiar a més de jornades de portes obertes.

El grup de danses Canyamars de Canals, tota una institució, és un habitual d’aquesta cita. Es va formar en 1968 i des de llavors no han parat de mostrar i recuperar la cultura més tradicional i folklòrica de la terra i el poble.

Ja per la nit, a les onze, la jornada conclouria amb un espectacular i sorprenent concert de banda amb dj a la plaça del Pont del Riu.

Ens falten adjectius per descriure aquesta experiència musical posada en escena pels membres de l’Associació Musical Canalense sota la batuta de Dídac Bosch i el dj compositor de les peces Pere Micalet. Aquest fou un concert que va fer recordar i ballar als presents amb la interpretació de temes que foren grans èxits a les dècades dels 80 i 90. 

Un gran fi de festa on la música de ball també ha eixit al carrer. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.