NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Medi Ambient desenvolupa actuacions de restauració d'hàbitats en La Granadella de Xàbia

De prop de 461.000 euros.

El Secretari Autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Fran Quesada, ha visitat acompanyat per representants de l'Ajuntament de Xàbia, l'àrea de la Granadella, en regeneració després de l'incendi patit en setembre de 2016. Una zona on van a portar-se a terme actuacions, actualment en fase de licitació, que afectaran a una superfície de 148,62 hectàrees. El projecte, cofinançat amb fons europeus FEDER, té un pressupost de 461.951,93 euros i com a objectiu principal accelerar els mecanismes naturals de recuperació dels hàbitats afectats pel foc.

A més, es potenciaran les formacions vegetals amb menor combustibilitat, alhora que es mitiga el risc d'erosió i es contribueix a recuperar el paisatge característic de la Granadella. Aprofitant els recursos econòmics disponibles en el Programa Operatiu de la Comunitat Valenciana 2014?2020, finançat pel Fons europeus FEDER s’executaran accions de restauració assistida de la coberta vegetal.

Aquestes actuacions complementaran les accions de restauració que ja s'han executat en els dos anys posteriors a l'incendi, en una visió a llarg termini, que afecta a la totalitat de l'espai "Penya-segats de la Marina", inclòs en la Xarxa Europea Natura 2000. Per al qual s'han confeccionat unes normes de gestió que està previst que inicien la seua exposició pública en els pròxims dies.

Baix la competència de la Conselleria i per al qual es tramiten les normes de gestió, es tracta d'una àrea litoral de gran importància per les relacions ecològiques que posa de manifest amb les Illes Pitiüses.

La norma avalua l'estat de conservació actual dels hàbitats i espècies presents, i analitza les pressions a les quals es veuen sotmesos. Per a això, es preveu establir una zonificació en quatre àrees amb mesures específiques.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.