NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Les cites tradicionals engrandeixen les festes de Sant Onofre de l'Alcúdia de Crespins

La dansà popular, la Fira Artesanal i la Fira Outlet del Comerç.

L’Alcúdia de Crespins s’ha submergit aquest cap de setmana en les festes patronals en honor a Sant Onofre, una festivitat que està presidida per un element icònic que li confereixen una singularitat: la tradicional foguera al patró però fins la seua crema moltes són les activitats que giren al voltant d’ella. Una de les més tradicionals tenia lloc el divendres de vesprada; concretament a les vuit amb la cercavila dels grups de danses que posteriorment serien protagonistes de la gran dansà popular que, partint de la foguera finalitzaria en la plaça Jaume I. A l’acte, organitzat pel grup de ball i danses de l’Associació Cultural la Garrofera de l’Alcúdia de Crespins acudirien desenes de balladors provinents de grups de la comarca com Xàtiva i El Genovès però també d’altres limítrofes i més llunyanes com de la Ribera

Aquest tipus d’actes van més enllà de fer festa al carrer, és una bona manera d’ajudar a recuperar tradicions i costums perdudes. Amb el ritme que marca la colla de dolçaines i tabals prenen protagonisme els grups de balls, la majoria ja veterans que no dubten en tornar als carrers de l’Alcúdia de Crespins però altres són quasi novells com els mateixos organitzadors que compten amb una dotzena de membres.

I d’una mostra de folklore valencià excel·lent, l’Alcúdia de Crespins despertava el dissabte, dia de la foguera amb la inauguració de la Fira Artesanal i l’oberta de la novena edició de la Fira Outlet del Comerç amb la presència d’una quarantena d’estands, la majoria del poble però també de la comarca.

La Fira Outlet és un aparador comercial ja consolidat on l’Ajuntament ofereix als comerços la possibilitat de publicitar i promocionar el seu negoci venent els seus productes, de temporada i qualitat, a uns preus molt competitius. És multisectorial on tenen cabuda  les joieries;  la cosmètica i els productes d’higiene; les sabates;  les fruites i verdures ... però sens dubte la moda acapara sempre un lloc molt destacat; i si és de mudar un referent el trobem  en Julio Cabrera, de la mateixa Alcúdia i present des de la primera edició

A més de comerços també estigueren present en l’Outlet associacions i col·lectius com la falla La Sénia, nova a la localitat.

La fira artesanal també feia les delícies del públic amb tot tipus de producte de manufactura pròpia on es té, a més la possibilitat de conèixer tot tipus d’oficis antics  amb demostracions en directe de la forja o fusters. Un dels participants és aquest artesà del ferro, Vicente Sales de Sant Joan de Moró, a la província de Castelló que ens ofereix tot tipus d’escultures artesanes i orgàniques.

Cites per les que passejar i comprar amb la tranquil·litat de saber que els nostres fills també estaran entretinguts ja que van poder pujar  a atraccions com aquest carrusel de fusta; botar als inflables de major o menor grandària i jugar amb altres xiquets o amb la família a jocs de fusta; als típics de taula com les dames o el parxís o més de  tipus musical on poder experimentar. Tot tipus de jocs infantils habilitats a la Plaça Jaume I baix l’organització de la penya El Cristo. Per la nit es cremaria la foguera però aquest espectacle de foc, el deixem per a demà.

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.