NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Xàtiva presenta els actes de la festivitat del Corpus Christi

Enguany recupera la Tortuga després de més de 100 anys.

Xàtiva ha presentat la programació d’actes i el cartell de la festivitat del Corpus Christi, que comptarà amb una important novetat. Després de més de 100 anys, la ciutat recupera la Tortuga del Corpus en la processó cívica. Aquesta figura es va crear en 1821 i es va estrenar amb motiu del desè aniversari de la declaració de la capitalitat de província de Xàtiva. Va desaparèixer en 1922 quan va ser cremada com una falla. Enguany torna aquesta peça obra de l’artista faller Xavier Herrero.

Enguany el cartell és obra de l’artista xativina Maria Gosalbes.

El proper 20 de juny a les 19.30 hores a l’església de Sant Francesc tindrà lloc la missa del Corpus. Una hora després se celebrarà a Sant Domènec la presentació del disc «Carrers de volta». Tocates i danses de Xàtiva amb la colla de dolçainers i tabaleters «La Socarrà» i de la nova Tortuga dels Fusters. A més es llegirà el Pregó Oficial del Corpus, de la mà de Jordi Estellés Carrasco.

La processó del Corpus tindrà lloc el diumenge 23 amb eixida a les 18:00h de la processó cívica amb gegants, nanos i dansetes. A les 19:00h s’incorporarà la processó religiosa. El recorregut serà l’habitual i comptarà amb dinou parades on els diferents grups duran a terme les seues dansades.

La festivitat del Corpus d’enguany coincideix amb l’obertura del Museu del Corpus, on molts dels instruments, indumentària i objectes de la processó estan exposats com a reclam turístic i cultural de la ciutat, i amb la sol·licitud de l’Ajuntament perquè el Corpus Christi siga declarat Bé d’Interès Cultural Immaterial.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.