NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

L'Alcúdia de Crespins crema la foguera en honor al seu patró Sant Onofre

El dissabte 8 de juny.

El dissabte 8 de juny la monumental foguera va presidir les festes patronals en honor a Sant Onofre de l’Alcúdia de Crespins; però abans que el foc i el fum es convertiren en protagonistes, l’ampli i variat programa s’encetava  a les vuit de la vesprada amb la recollida de festeres, festers i poble en general a la plaça Generalitat Valenciana.  Els xiquets i xiquetes abillats amb la indumentària valenciana i desfilant amb molta gràcia li donen el punt d’innocència i emotivitat a aquesta cercavila on els festers van de trage i les festes de  de valenciana amb la Reina, Cristina Ortiz desfilant en últim lloc, molt guapa amb falda de flors blaves i malves, cosset rosa i  manteletes daurades.  Tots ells passarien per la foguera i el carrer Sant Onofre fins arribar al carrer la Creu on vint minuts després tindria lloc l’entrà. Ací més gent es suma a l’acte i al arribar  a la plaça Constitució les autoritats reben a la comissió festera lliurant a elles uns bonics rams de flors; l’alcalde Pepe Garrigós s’ho entregaria a la màxima representant.

Tots es queden baix per alçar la mirada cap al balcó consistorial. El motiu? Assistir a la hissada de banderes amb l’acompanyament de l’himne de la Comunitat Valenciana que anuncia que els festejos grans ja s’han encetat.

A continuació seria moment d’altra altra cercavila, la que els durà fins l’església. Tots els participants duen a les mans les seues ofrenes, Els festers i festeres rams i cistelles de fruita; inclús pa beneït.  Ací es sumen els membres de la corporació municipal amb l’alcalde i vicealcalde al capdavant.  El volteig de campanes ens convida a entrar dins del temple on ens espera  la imatge del patró; a ell i per a ell  se li ofereix tot tipus de viandes i obsequis que seran recollits pel retor, que els disposa a peus de l’altar que s’ompli així d’aliments i flors. Els últims participants de l’acte seran els festers i festeres.

En acabar i a les portes del temple, assistim a una de les cites més cridaneres i peculiars, la subhasta de les ofrenes on, com sempre els veïns foren molt solidaris i l’alcalde i vice-alcalde també es rascarien les butxaques per ajudar als més necessitats.

Ja quasi a les nou i mitja, l’última passejada els portarà a l’accés la Sénia per ser testimoni de l’acte més important de la jornada. El públic ompli el recinte i com és tradició, el retor  beneeix aquesta espectacular foguera amb la traca ja preparada i decorada amb banderetes. La comissió de festes i els membres de l’equip de govern apuren els últims minuts per immortalitzar-se davant d’ella.

La Festera Major, Cristina Ortiz, acompanyada per l’alcalde serà l’encarregada de botar-li foc. Les primeres flames són tímides però comença a cremar-se bé, de baix cap a dalt fins que el foc arriba a la copa i a eixes palmes que l’engalanen. L’espectacle està servit.

Una foguera ben plantada i que elabora una colla de muntadors liderada per José Luis Fuentes.

Així, festers, festeres, autoritats, convidats i poble en general passen uns moments al voltant de la foguera que  més calfa segons els alcudians; les flames purificadores l’envolten poc a poc fins que siga reduisca a cendra però la seua cremà no significa la fi de festes.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.