NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Els alcudians professen la seua devoció al patró en la processó

Que tancà les celebracions en honor a Sant Onofre.

El diumenge 9 de juny, dia de Sant Onofre la jornada va estar marcada pels actes religiosos on els alcudians demostraren la gran devoció que professen al patró. Un quart d’hora abans de les nou de la nit el volteig de campanyes proclamaven l’acte gran, la solemne processó per a la qual els festers, festeres i corporació acudirien en cercavila amb l’acompanyament de la Unió Musical de l’Alcúdia de Crespins. Ja a les nou, la imatge ix de l’església de mateix nom que el Sant amb els seus fanals encesos i decorada amb flors mentre sona l’himne d’Espanya

La creu parroquial enceta la processó i en un lloc destacat desfilen els festers, ells amb trage obscur i corbata i elles de valenciana amb mantellina negra; just davant de Sant Onofre trobem a la Festera Major, Cristina Ortiz, molt afavorida amb una indumentària en color plata.

Molts són els veïns que l’acompanyen amb els ciris que il·luminen la nit; i molt és el públic que l’espera en peu al carrer per vore-lo passar; altres ho fan asseguts a les portes de casa. Darrere de l’anda veiem al clergue i als membres del govern  sent l’últim el regidor de festes en funcions, Roberto Granero.  Les marxes processionals marquen el pas.

Al patró, Sant Onofre se li representa provecte de llargues barbes i vestit d’ermità ja que va viure durant 70 anys al desert al voler imitar l’exemple de solitud i privacions que havia donat Sant Joan Baptista.  El pa que du a les seues mans li’l portà un àngel i és símbol de les racions que mai li faltaren. Al parèixer Sant Onofre fou fill d’un rei egipcià o abissini que va viure al segle IV. Segons diu la tradició, quan va nàixer, un dimoni l’assenyalà com producte d’una relació adúltera de la reina i fou sotmès a una ordalia, una prova de foc de la que va sortir il·lès.

Després de visitar cada carrer de la localitat, la imatge entra de nou al seu temple; Una volta dins de la seua seu, el retor del poble agrairia la participació i implicació dels veïns i festers en les celebracions patronals. A continuació té lloc l’últim dels passa carrers festius que els portaria a l’accés la Sénia on es dispararia un gran castell de focs d’artifici com acomiadament.

A pocs metres trobem la foguera calcinada però tenint encara en peu el pi central i és que aquest acte, el de la cremà, es converteix en un dels favorits de la programació

Un fermall d’or per a unes festes curtes en el temps però voluminoses en quant a activitats ofertes.

Efectivament la religiositat, la tradició i el foc han estat presents un any més en les festes patronals de l’Alcúdia de Crespins.

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.