NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Els campaners d'Albaida toquen per a la Reina a la catedral de Burgo de Osma

Acte que forma part de la promoció de la candidatura d'aquest toc perquè siga declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

Ahir els campaners d’Albaida, junt amb altres de Palència i Zamora, participaren en el toc manual de campanes que va tenir lloc a la Catedral de Burgo de Osma, en Sòria; acte que forma part de la promoció de la candidatura d’aquest toc perquè siga declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.  Una cita molt especial ja que es va comptar amb la presència de la reina Leticia que va saludar als representats del consistori albaidí.

El primer objectiu és aconseguir que el 21 de setembre, Dia Internacional de la Pau, siga declarat també Dia Mundial del Toc Manual de Campanes.Recordem que la promoció de la candidatura començava en abril del passat any amb un concert manual de campanes simultani en vàries localitats d’Espanya com fou Albaida i també d’Europa.

Els tocs manuals de campanes d’Albaida i de la Catedral de València foren declarats Bé d’Interès Cultural, BIC, en 2013 per part de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana, sent els primers tocs protegits d’Espanya junt amb els de Segorbe i Castelló.

L’Associació de Campaners d’Albaida, posada en marxa fa 30 anys, té com finalitat principal mantenir el toc manual, que en la localitat porta realitzant-se ininterrompudament, des del segle XIII.

La recerca de la declaració de la UNESCO està promoguda per les entitats Hispania nostra, Campaners d’Albaida i el Museu Internacional del Toc de Campanes, MitMac.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.