NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Mig segle d´educació en un llibre

Al seu últim llibre, Vicent Torregrosa desgrana el model educatiu en la Xàtiva de 1788 a 1833

Vicent Torregrosa ha presentat a l’Arxiu Municipal de Xàtiva el seu últim llibre “Reformisme il·lustrat, liberalisme i model educatiu. Xàtiva 1788-1833”.

Al volum, Torregrosa descriu la implantació del Pla d’Estudis Públics i ressegueix l’evolució del Seminari Patriòtic d’Educació de San Felipe, inaugurat en 1806. Finalment, aporta un anàlisi de la situació educativa de la ciutat a l’inici del Trienni Liberal (1820´1823) i parla de la reconversió de l’antic convent de Sant Agustí en Casa de l’Educació Científica, del projecte d’una universitat de província a Xàtiva i dels conflictes entre el seminari i l’Ajuntament liberal.

L’autor destaca així i a partir d’una contextualització històrica centrada en la ciutat, la importància de l’educació pública en vistes a la construcció dels nostres pobles. Un missatge molt actual.

L’obra, que desgrana l’activitat educativa del municipi, resulta d’interès, no només per als historiadors de l’educació sinó per a tot tipus de lector que trobarà, a través de la documentació esmentada, testimonis de primera mà. Aquest volum ja ha vist la llum, editat pel servei de publicacions de la Universitat de València però Torregrosa ja té perfilat altre treball.

L’obra, de 392 pàgines reprodueix en la seua portada una làmina xilogràfica de la impremta de Blai Bellver. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.