NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Càritas Gandia atèn en 2018 a un 2,1% de persones menys

El principal problema continua sent la cronificació de la pobresa

Càritas Interparroquial de Gandia ha atès durant 2018 a un total de 2371 persones, un 2,1% menys que en 2017; una lleu disminució per la posada en marxa de la Renda Garantida Valenciana i per la incipient recuperació del mercat laboral, especialment per a la població espanyola. Tot i així la pobresa segueix sent crònica en el 66% dels casos atesos. En base a l’informe sobre la Fundació d’Estudis Socials i de Sociologia Aplicada, FOESSA publicat fa unes setmanes, l’exclusió social s’enquista en l’estructura del nostre país.

En quant al servei d’Economato, Càritas Gandia ha atès en l’últim any a 385 famílies, a penes un 1,2% menys que l’any anterior; sent major el número de famílies estrangeres els que utilitzen aquest servei. L’entitat ha invertit quasi 51.000 euros en la compra de productes per abastir l’Economato.

Al programa d’ocupació s’ha atès a 188 persones, un 12,7% més, de les que 43 eren homes i 145 dones. La majoria provenen de Veneçuela i Colòmbia però la falta de papers impedeix que puguen incorporar-se al mercat laboral. Un total de 51 persones, amb papers, sí han vist aquest somni complit.

El Centre d’Atenció Integral de Persones sense Llar va atendre a 72 persones, un 16´6% superior a l’any anterior. D’elles, 30 trobaren treball i 12 l’aconseguiren l’any següent. Tots aquests serveis prestats per Càritas Gandia el desenvolupen 159 voluntaris i 19 persones contractades i el pressupost de l’entitat s’ha incrementat fins als 505.000 euros.

En quant al perfil del que s’apropa fins a Càritas continua sent la dona la que més ajuda busca, un 72%.

La memòria del 2018 també s’ha donat a conèixer en Càritas Ontinyent i Xàtiva. Pel que fa a la capital de la Vall, la desigualtat entre persones sense recursos i més vulnerables segueix creixent; en 2018 augmentaren a 505 persones, un 6% més; el 26% d’elles, acudia per primera vegada. Per contra en Xàtiva sí troben un descens del 15%. Es van atendre l’any passat a 75 persones. En ambdós casos el perfil majoritari dels beneficiaris són dones soles amb filles, parelles joves amb fills i persones soles.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.